Seat breidt uit met elektrische scooters

Seat Mó, de business unit van Seat voor stadsmobiliteit, wordt in een reeks nieuwe landen actief. Na thuisland Spanje, waar nu 70 dealers van Seat de scooters aanbieden, is Seat Mó vorige maand al uitgebreid naar Italië. Deze maand worden daar Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zweden aan toegevoegd.

Seat blijft in de plus binnen VW Groep

Ook zet de dochter van Seat haar scooters in op het Griekse eiland Astypalea waar de Volkswagen Groep het vervoer duurzaam, elektrisch en ‘smart’ wil maken. Nederland staat nog niet op het lijstje van de VW-onderneming.

Steden

Directeur Lucas Casasnovas van Seat Mó: “De internationale expansie toont duidelijk onze ambitie om steden duurzamer, schoner en stiller te maken. In Spanje alleen al hebben we het aantal verkooppunten opgevoerd naar 70 en van nu af aan doen we hetzelfde in de belangrijkste Europese markten voor ons bedrijf.’’ Seat biedt de scooters nadrukkelijk aan bij haar bestaande dealers ‘zodat klanten kunnen rekenen op de garantie van het merk wat betreft verkoop en onderhoud.’

Abonnement

Seat Mó is ook begonnen met een flexibel abonnementsmodel voor de elektrische scooters. Die kunnen gebruikt worden voor 70 euro per week of 150 euro per maand. Na een eerste pilot is dat model nu in eerste instantie uitgebreid naar de hele stadsregio van Barcelona ‘voor die klanten die een elektrische scooter willen kopen maar die eerst eens willen uitproberen.’

Lees ook:
Verkoopresultaten Seat blijven achter

Seat breidt uit met elektrische scooters - Automobielmanagement.nl

Seat breidt uit met elektrische scooters

Seat Mó, de business unit van Seat voor stadsmobiliteit, wordt in een reeks nieuwe landen actief. Na thuisland Spanje, waar nu 70 dealers van Seat de scooters aanbieden, is Seat Mó vorige maand al uitgebreid naar Italië. Deze maand worden daar Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zweden aan toegevoegd.

Seat blijft in de plus binnen VW Groep

Ook zet de dochter van Seat haar scooters in op het Griekse eiland Astypalea waar de Volkswagen Groep het vervoer duurzaam, elektrisch en ‘smart’ wil maken. Nederland staat nog niet op het lijstje van de VW-onderneming.

Steden

Directeur Lucas Casasnovas van Seat Mó: “De internationale expansie toont duidelijk onze ambitie om steden duurzamer, schoner en stiller te maken. In Spanje alleen al hebben we het aantal verkooppunten opgevoerd naar 70 en van nu af aan doen we hetzelfde in de belangrijkste Europese markten voor ons bedrijf.’’ Seat biedt de scooters nadrukkelijk aan bij haar bestaande dealers ‘zodat klanten kunnen rekenen op de garantie van het merk wat betreft verkoop en onderhoud.’

Abonnement

Seat Mó is ook begonnen met een flexibel abonnementsmodel voor de elektrische scooters. Die kunnen gebruikt worden voor 70 euro per week of 150 euro per maand. Na een eerste pilot is dat model nu in eerste instantie uitgebreid naar de hele stadsregio van Barcelona ‘voor die klanten die een elektrische scooter willen kopen maar die eerst eens willen uitproberen.’

Lees ook:
Verkoopresultaten Seat blijven achter