VW wil solid state-batterijfabriek bouwen

De Volkswagen Groep wil samen met QuantumScape, een Amerikaanse pionier op het gebied van solid state-technologie, een batterijfabriek bouwen in het Duitse Salzgitter. Het project is nog niet helemaal rond; beide partijen hopen voor het eind van het jaar een besluit te nemen, blijkt uit een mededeling van QuantumScape zelf.

Volkswagen Groep heeft sinds 2012 al honderden miljoenen dollars in QuantumScape geïnvesteerd. In 2018 werd het belang nog aanzienlijk opgevoerd en kon Volkswagen ook een commissaris bij de Amerikaanse partner benoemen. Bij die gelegenheid deelde VW ook mee dat met een solid state-batterij het bereik van een elektrische Golf van 300 naar circa 750 kilometer opgevoerd zou kunnen worden met een aanzienlijk kortere laadtijd.

Steun

In Salzgitter zou het in eerste instantie gaan om een pilot met een capaciteit van 1 GWh. Dat kan dan opgevoerd worden naar 20 GWh. Een woordvoerder van de Volkswagen Groep stelt dat de betreffende technologie ‘alleen met steun van de overheid in Duitsland opgebouwd zal kunnen worden. Want zonder die medewerking heeft Salzgitter in Europees en internationaal verband een kleine kans.’

Volkswagen bouwt samen met het Zweedse Northvolt al een fabriek voor batterijcellen in het Noord-Zweedse Skellefteå. Ook komt er in Salzgitter een soortgelijke fabriek. Samen moeten die fabrieken een capaciteit leveren van 40 GWh.

Lees ook:
Volkswagen Groep blijft optimistisch over 2021

VW wil solid state-batterijfabriek bouwen - Automobielmanagement.nl

VW wil solid state-batterijfabriek bouwen

De Volkswagen Groep wil samen met QuantumScape, een Amerikaanse pionier op het gebied van solid state-technologie, een batterijfabriek bouwen in het Duitse Salzgitter. Het project is nog niet helemaal rond; beide partijen hopen voor het eind van het jaar een besluit te nemen, blijkt uit een mededeling van QuantumScape zelf.

Volkswagen Groep heeft sinds 2012 al honderden miljoenen dollars in QuantumScape geïnvesteerd. In 2018 werd het belang nog aanzienlijk opgevoerd en kon Volkswagen ook een commissaris bij de Amerikaanse partner benoemen. Bij die gelegenheid deelde VW ook mee dat met een solid state-batterij het bereik van een elektrische Golf van 300 naar circa 750 kilometer opgevoerd zou kunnen worden met een aanzienlijk kortere laadtijd.

Steun

In Salzgitter zou het in eerste instantie gaan om een pilot met een capaciteit van 1 GWh. Dat kan dan opgevoerd worden naar 20 GWh. Een woordvoerder van de Volkswagen Groep stelt dat de betreffende technologie ‘alleen met steun van de overheid in Duitsland opgebouwd zal kunnen worden. Want zonder die medewerking heeft Salzgitter in Europees en internationaal verband een kleine kans.’

Volkswagen bouwt samen met het Zweedse Northvolt al een fabriek voor batterijcellen in het Noord-Zweedse Skellefteå. Ook komt er in Salzgitter een soortgelijke fabriek. Samen moeten die fabrieken een capaciteit leveren van 40 GWh.

Lees ook:
Volkswagen Groep blijft optimistisch over 2021