Audi wil eigen luxe laadstations

Audi werkt aan eigen snellaadstations met luxe voorzieningen voor ‘premium level electromobility’. Audi wil dit najaar in Duitsland een pilot starten om het ontwerp en de praktijk verder te testen voor een mogelijke grootschalige uitrol.

Dit jaar zal voor het eerst meer dan de helft van de nieuwe modellen van Audi geëlektrificeerd zijn. Tegen 2025 moeten er 20 vol-elektrische Audi-modellen op de weg zijn. “De sleutel voor het succes en het essentiële punt van deze transformatie is de beschikbaarheid van laadinfrastructuur,’’ aldus de VW-dochter. Een oplossing voor de toekomstige piekvraag kan een eigen Audi-laadstation zijn. Daar kan een Audi-rijder van tevoren een plek reserveren en is ook een lounge beschikbaar als ‘aantrekkelijke premium plaats om de tijd door te brengen.’

Kubus

Het voorlopige ontwerp voor die laadstation is gebaseerd op containerachtige kubussen die een flexibel concept bieden. Die kubussen bevatten verschillende technische voorzieningen, een zestal laadpilaren maar ook gebruikte lithium ion-batterijen voor energie-opslag. Op de eerste etage wordt dan de lounge ingericht met koffie, andere dranken, snacks en non-food producten. “Dat maakt een ingewikkelde infrastructuur met hoogvoltage-lijnen en dure transformatoren overbodig,’’ hoopt Audi. Zo’n opzet maakt het makkelijker om geschikte locaties te vinden, de planningtijd te verkorten en kosten te besparen. Bovendien kunnen de ‘hubs’ indien nodig ook makkelijk verplaatst worden.

Lees ook:
Audi gestopt met ontwikkelen verbrandingsmotoren

Audi wil eigen luxe laadstations - Automobielmanagement.nl

Audi wil eigen luxe laadstations

Audi werkt aan eigen snellaadstations met luxe voorzieningen voor ‘premium level electromobility’. Audi wil dit najaar in Duitsland een pilot starten om het ontwerp en de praktijk verder te testen voor een mogelijke grootschalige uitrol.

Dit jaar zal voor het eerst meer dan de helft van de nieuwe modellen van Audi geëlektrificeerd zijn. Tegen 2025 moeten er 20 vol-elektrische Audi-modellen op de weg zijn. “De sleutel voor het succes en het essentiële punt van deze transformatie is de beschikbaarheid van laadinfrastructuur,’’ aldus de VW-dochter. Een oplossing voor de toekomstige piekvraag kan een eigen Audi-laadstation zijn. Daar kan een Audi-rijder van tevoren een plek reserveren en is ook een lounge beschikbaar als ‘aantrekkelijke premium plaats om de tijd door te brengen.’

Kubus

Het voorlopige ontwerp voor die laadstation is gebaseerd op containerachtige kubussen die een flexibel concept bieden. Die kubussen bevatten verschillende technische voorzieningen, een zestal laadpilaren maar ook gebruikte lithium ion-batterijen voor energie-opslag. Op de eerste etage wordt dan de lounge ingericht met koffie, andere dranken, snacks en non-food producten. “Dat maakt een ingewikkelde infrastructuur met hoogvoltage-lijnen en dure transformatoren overbodig,’’ hoopt Audi. Zo’n opzet maakt het makkelijker om geschikte locaties te vinden, de planningtijd te verkorten en kosten te besparen. Bovendien kunnen de ‘hubs’ indien nodig ook makkelijk verplaatst worden.

Lees ook:
Audi gestopt met ontwikkelen verbrandingsmotoren