Tesla moet Noorse klanten compenseren voor langere laadtijden

Tesla moet eigenaren van een al wat oudere Model S 16.000 dollar betalen omdat een software-update heeft geleid tot langzamer laden en daardoor een langere laadtijd dan verwacht. Dat heeft een Noorse arbitrageraad bevolen. Tesla verkocht in Noorwegen binnen het betrokken tijdperk zo’n 10.000 exemplaren van de Model S zodat de totale rekening kan oplopen tot 160 miljoen dollar.

Een dertigtal bezitters van een Model S, geruime tijd de populairste EV in Noorwegen, klaagden in december vorig jaar bij de arbitrageraad over een software-update die Tesla in 2019 uitgevoerd. Volgens de klagers heeft dat geleid tot een onaanvaardbare verlenging van de laadtijd. Het gaat daarbij om auto’s die gebouwd zijn tussen 2013 en 2015.

Gelijk

De arbitrageraad gaf hen gelijk en ‘veroordeelde’ Tesla tot het betalen van een vergoeding, niet alleen aan de klagers maar ook aan andere bezitters van een Model S die daarom zouden vragen. De autofabrikant heeft nog niet op de uitspraak gereageerd en kan nog tot eind deze maand in beroep gaan bij een hoger orgaan.

Lees ook:
Tesla heeft wereldwijd 25.000 snellaadpalen

Tesla moet Noorse klanten compenseren voor langere laadtijden - Automobielmanagement.nl

Tesla moet Noorse klanten compenseren voor langere laadtijden

Tesla moet eigenaren van een al wat oudere Model S 16.000 dollar betalen omdat een software-update heeft geleid tot langzamer laden en daardoor een langere laadtijd dan verwacht. Dat heeft een Noorse arbitrageraad bevolen. Tesla verkocht in Noorwegen binnen het betrokken tijdperk zo’n 10.000 exemplaren van de Model S zodat de totale rekening kan oplopen tot 160 miljoen dollar.

Een dertigtal bezitters van een Model S, geruime tijd de populairste EV in Noorwegen, klaagden in december vorig jaar bij de arbitrageraad over een software-update die Tesla in 2019 uitgevoerd. Volgens de klagers heeft dat geleid tot een onaanvaardbare verlenging van de laadtijd. Het gaat daarbij om auto’s die gebouwd zijn tussen 2013 en 2015.

Gelijk

De arbitrageraad gaf hen gelijk en ‘veroordeelde’ Tesla tot het betalen van een vergoeding, niet alleen aan de klagers maar ook aan andere bezitters van een Model S die daarom zouden vragen. De autofabrikant heeft nog niet op de uitspraak gereageerd en kan nog tot eind deze maand in beroep gaan bij een hoger orgaan.

Lees ook:
Tesla heeft wereldwijd 25.000 snellaadpalen