Fiat moet in 2030 all-electric zijn

Fiat is het volgende merk dat in de nabije toekomst alleen nog volledig elektrische auto’s wil verkopen. Het Italiaanse merk neemt daarvoor de tijd tot 2030. De transitie is al begonnen met de introductie van een batterijversie van de Fiat 500 en een e-versie van de Ducato bestelwagen. De echte versnelling met een stroom nieuwe BEV’s komt rond 2025 meldt het bedrijf.

“Tussen 2025 en 2030 wordt onze productlijn stapsgewijs electric-only. Dat wordt een radicale verandering voor Fiat. De keus om de nieuwe 500 in elektrische versie te lanceren is al genomen voor Covid-19. Toen waren we ons er al van bewust dat de wereld niet meer compromissen kan hebben,’’ aldus CEO Olivier François op een bijeenkomst in het kader van World Environment Day 2021.

Dalende batterijkosten

Fiat hoopt daarbij te kunnen profiteren van dalende batterijkosten waardoor een elektrische auto straks tegen dezelfde prijs op de markt gebracht kan worden als die met verbrandingsmotoren. Verwacht wordt dat er meer bijzonderheden bekend worden tijdens de Electrification Day van moederbedrijf Stellantis die voor 8 juli is aangekondigd.

Lingotto-fabriek

De omschakeling naar elektrische auto’s heeft ook gevolgen voor het legendarische racecircuit op het dak van de Lingotto-fabriek in Turijn dat onder meer is gebruikt in afleveringen van de originele Top Gear. Dat circuit wordt opgeofferd en zal worden omgebouwd tot grote tuin met meer dan 28.000 bomen en planten om de luchtkwaliteit in de omgeving te bevorderen.

Lees ook:
‘Wat we met PSA hebben gedaan, werkt even goed met Stellantis’

Fiat moet in 2030 all-electric zijn - Automobielmanagement.nl

Fiat moet in 2030 all-electric zijn

Fiat is het volgende merk dat in de nabije toekomst alleen nog volledig elektrische auto’s wil verkopen. Het Italiaanse merk neemt daarvoor de tijd tot 2030. De transitie is al begonnen met de introductie van een batterijversie van de Fiat 500 en een e-versie van de Ducato bestelwagen. De echte versnelling met een stroom nieuwe BEV’s komt rond 2025 meldt het bedrijf.

“Tussen 2025 en 2030 wordt onze productlijn stapsgewijs electric-only. Dat wordt een radicale verandering voor Fiat. De keus om de nieuwe 500 in elektrische versie te lanceren is al genomen voor Covid-19. Toen waren we ons er al van bewust dat de wereld niet meer compromissen kan hebben,’’ aldus CEO Olivier François op een bijeenkomst in het kader van World Environment Day 2021.

Dalende batterijkosten

Fiat hoopt daarbij te kunnen profiteren van dalende batterijkosten waardoor een elektrische auto straks tegen dezelfde prijs op de markt gebracht kan worden als die met verbrandingsmotoren. Verwacht wordt dat er meer bijzonderheden bekend worden tijdens de Electrification Day van moederbedrijf Stellantis die voor 8 juli is aangekondigd.

Lingotto-fabriek

De omschakeling naar elektrische auto’s heeft ook gevolgen voor het legendarische racecircuit op het dak van de Lingotto-fabriek in Turijn dat onder meer is gebruikt in afleveringen van de originele Top Gear. Dat circuit wordt opgeofferd en zal worden omgebouwd tot grote tuin met meer dan 28.000 bomen en planten om de luchtkwaliteit in de omgeving te bevorderen.

Lees ook:
‘Wat we met PSA hebben gedaan, werkt even goed met Stellantis’