Gemeente Amsterdam krijgt 2.200 TotalEnergies-laadpunten

TotalEnergies gaat de gemeente Amsterdam voorzien van 2.200 nieuwe laadpunten. De laadpalen moeten in het najaar van 2022 geïnstalleerd zijn. Dochteronderneming TotalEnergies Marketing Nederland, die de opdracht uitvoert, werkt daarmee aan haar grootste project op het gebied van laden in de hoofdstad tot nu toe.

De gemeente gunde de concessie aan de multinational. In totaal gaat het om 1.100 laadpalen met elk twee laadpunten. Volgens TotalEnergies zullen die een ‘impuls geven’ aan het Actieplan Schone Lucht van de gemeente Amsterdam. Daarmee moet het vervoer vanaf 2030 volledig uitstootvrij zijn. Het aanbieden van voldoende laadpunten om de elektrische voertuigen van stroom te kunnen voorzien is daar een belangrijk onderdeel van.

Locaties

De locaties van de Amsterdamse laadpalen worden deels gebaseerd op verzoeken van elektrische rijders en deels op een data-gestuurde aanpak, waarbij de belasting van het huidige laadnetwerk wordt gemonitord. Bij een toenemende laadvraag op het netwerk, worden laadpalen proactief bijgeplaatst, stelt het bedrijf. Er zullen zoveel mogelijk clusters van laders worden geplaatst op plekken waar dat nodig is.

“Deze samenwerking met de gemeente Amsterdam stelt TotalEnergies in staat om haar transformatie naar een breed energiebedrijf verder te versnellen. We zijn verheugd over het vertrouwen dat de gemeente ons geeft voor de komende jaren en we zullen onze expertise inbrengen om de evolutie van de mobiliteit van haar burgers te begeleiden,” aldus Alexis Vovk. “Dit aanbod komt boven op de multi-energy mobiliteitsdiensten die TotalEnergies al levert aan haar klanten in heel Nederland”, vervolgt de directeur marketing en services van TotalEnergies.

‘Treffend voorbeeld’

Volgens het bedrijf is het beleid van de gemeente Amsterdam ‘een treffend voorbeeld van gezamenlijke inspanningen voor een duurzamere en uitstootvrije mobiliteit’. Wethouder Egbert de Vries (Verkeer, Vervoer, Water en Luchtkwaliteit) van de gemeente Amsterdam sluit zich daar bij aan. “Met de plaatsing van 2.200 nieuwe laadpunten in de stad zetten we een volgende belangrijke stap naar schonere lucht voor alle Amsterdammers. Samen met TotalEnergies blijven we werken aan de uitrol van een betrouwbaar oplaadnetwerk, dat essentieel is voor de overgang naar elektrisch vervoer. Ik kijk uit naar een mooie samenwerking.”

TotalEnergies heeft in de Metropoolregio Amsterdam, die de drie provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht omvat, meer dan 6.500 laadpunten in gebruik en toegankelijk voor het publiek. De onderneming wil tegen 2025 meer dan 150.000 laadpunten voor elektrische voertuigen exploiteren. Ook bijvoorbeeld de gemeente Rotterdam krijgt er de komende jaren honderden laadpalen van TotalEnergies bij.

Lees ook:

Gemeente Amsterdam krijgt 2.200 TotalEnergies-laadpunten - Automobielmanagement.nl

Gemeente Amsterdam krijgt 2.200 TotalEnergies-laadpunten

TotalEnergies gaat de gemeente Amsterdam voorzien van 2.200 nieuwe laadpunten. De laadpalen moeten in het najaar van 2022 geïnstalleerd zijn. Dochteronderneming TotalEnergies Marketing Nederland, die de opdracht uitvoert, werkt daarmee aan haar grootste project op het gebied van laden in de hoofdstad tot nu toe.

De gemeente gunde de concessie aan de multinational. In totaal gaat het om 1.100 laadpalen met elk twee laadpunten. Volgens TotalEnergies zullen die een ‘impuls geven’ aan het Actieplan Schone Lucht van de gemeente Amsterdam. Daarmee moet het vervoer vanaf 2030 volledig uitstootvrij zijn. Het aanbieden van voldoende laadpunten om de elektrische voertuigen van stroom te kunnen voorzien is daar een belangrijk onderdeel van.

Locaties

De locaties van de Amsterdamse laadpalen worden deels gebaseerd op verzoeken van elektrische rijders en deels op een data-gestuurde aanpak, waarbij de belasting van het huidige laadnetwerk wordt gemonitord. Bij een toenemende laadvraag op het netwerk, worden laadpalen proactief bijgeplaatst, stelt het bedrijf. Er zullen zoveel mogelijk clusters van laders worden geplaatst op plekken waar dat nodig is.

“Deze samenwerking met de gemeente Amsterdam stelt TotalEnergies in staat om haar transformatie naar een breed energiebedrijf verder te versnellen. We zijn verheugd over het vertrouwen dat de gemeente ons geeft voor de komende jaren en we zullen onze expertise inbrengen om de evolutie van de mobiliteit van haar burgers te begeleiden,” aldus Alexis Vovk. “Dit aanbod komt boven op de multi-energy mobiliteitsdiensten die TotalEnergies al levert aan haar klanten in heel Nederland”, vervolgt de directeur marketing en services van TotalEnergies.

‘Treffend voorbeeld’

Volgens het bedrijf is het beleid van de gemeente Amsterdam ‘een treffend voorbeeld van gezamenlijke inspanningen voor een duurzamere en uitstootvrije mobiliteit’. Wethouder Egbert de Vries (Verkeer, Vervoer, Water en Luchtkwaliteit) van de gemeente Amsterdam sluit zich daar bij aan. “Met de plaatsing van 2.200 nieuwe laadpunten in de stad zetten we een volgende belangrijke stap naar schonere lucht voor alle Amsterdammers. Samen met TotalEnergies blijven we werken aan de uitrol van een betrouwbaar oplaadnetwerk, dat essentieel is voor de overgang naar elektrisch vervoer. Ik kijk uit naar een mooie samenwerking.”

TotalEnergies heeft in de Metropoolregio Amsterdam, die de drie provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht omvat, meer dan 6.500 laadpunten in gebruik en toegankelijk voor het publiek. De onderneming wil tegen 2025 meer dan 150.000 laadpunten voor elektrische voertuigen exploiteren. Ook bijvoorbeeld de gemeente Rotterdam krijgt er de komende jaren honderden laadpalen van TotalEnergies bij.

Lees ook: