Eerder dit jaar bereikte NewMotion, dat eigendom is van Shell, de mijlpaal van 200.000 laadpunten in 35 Europese landen, een verdubbeling van het aantal laadpunten in het publieke laadnetwerk in twee jaar tijd. Door de samenwerking met NewMotion krijgen LeasePlan-klanten nu toegang tot een van de grootste laadnetwerken in Europa, De samenwerking met LeasePlan is daarnaast een belangrijke stap voor NewMotion in het ondersteunen van de eigen wereldwijde ambitie om in 2025 meer dan een half miljoen laadpunten te exploiteren, zo laat het bedrijf weten.

Kosten verlagen

LeasePlan-klanten krijgen toegang tot online tools die real-time informatie geven over beschikbaarheid en de laadsnelheden van publieke laadpunten. Alle oplossingen kunnen worden afgestemd op de klantbehoeften en leaserijders krijgen automatisch de volledige kosten vergoed van alle laadsessies met NewMotion. ‘Dit helpt de totale kosten van EV-bezit te verlagen en hiermee toegankelijker te maken’, aldus NewMotion.

Nederland later aan de beurt

Voor het laden onderweg krijgen EV-rijders de LeasePlan laadpas en app van NewMotion, waarmee kunnen laden bij publieke laadpunten in meer dan 35 Europese landen. In de eerste fase van de uitrol zullen LeasePlan-klanten in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Noorwegen en Zweden gebruik kunnen maken van de laadtechnologie van NewMotion, waarna een uitrol in andere Europese markten zal plaatsvinden.

Lees ook:
PwC: alleen elektrische auto’s verkopen in 2030 is mogelijk

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding