Rivian kijkt naar Nederland als locatie voor autofabriek

De Amerikaanse producent van elektrische auto’s Rivian kijkt naar Nederland als mogelijke locatie voor een Europese fabriek. Rivian is al aan het onderhandelen met de Britse regering over een fabriek in dat land, maar houdt zowel ons land als Duitsland als optie achter de hand.

Dat meldt de Britse nieuwssite Sky News. Rivian is volgens Sky al maanden in gesprek met de Britse autoriteiten over een vestiging in Bristol. Die gesprekken zouden echter niet erg vlotten. Rivian wil, naar het voorbeeld van Nissan en Stellantis, een flinke financiële bijdrage uit Londen ontvangen, maar daar lijkt men niet zo happig om een nieuwkomer op de automarkt te ondersteunen.

Gesteund door Ford en Amazon

Rivian wordt financieel gesteund door Ford en door Amazon. Die online winkelgigant heeft ook al een order voor tienduizenden bestelwagens bij Rivian geplaatst. De eerste daarvan moeten vanaf volgend jaar worden afgeleverd. De voertuigen worden in eerste instantie gebouwd in een fabriek in Normal, Illinois, die Rivian over heeft kunnen nemen van Mitsubishi. Een tweede fabriek in de VS staat al op de rol. Rivian wil korte tijd later ook beginnen met de bouw van grotere personenauto’s en pick-up trucks.

Begin dit jaar liet CEO RJ Scaringe al weten ook naar Europa alsmede naar China te kijken. ‘’Een eigen productie daar hebben is dan wel belangrijk aan het worden,’’ voegde hij eraan toe. Aan geld lijkt geen gebrek want Rivian heeft de laatste twee jaar rond de tien miljard euro bij haar financiers opgehaald.

Rivian kijkt naar Nederland als locatie voor autofabriek - Automobielmanagement.nl

Rivian kijkt naar Nederland als locatie voor autofabriek

De Amerikaanse producent van elektrische auto’s Rivian kijkt naar Nederland als mogelijke locatie voor een Europese fabriek. Rivian is al aan het onderhandelen met de Britse regering over een fabriek in dat land, maar houdt zowel ons land als Duitsland als optie achter de hand.

Dat meldt de Britse nieuwssite Sky News. Rivian is volgens Sky al maanden in gesprek met de Britse autoriteiten over een vestiging in Bristol. Die gesprekken zouden echter niet erg vlotten. Rivian wil, naar het voorbeeld van Nissan en Stellantis, een flinke financiële bijdrage uit Londen ontvangen, maar daar lijkt men niet zo happig om een nieuwkomer op de automarkt te ondersteunen.

Gesteund door Ford en Amazon

Rivian wordt financieel gesteund door Ford en door Amazon. Die online winkelgigant heeft ook al een order voor tienduizenden bestelwagens bij Rivian geplaatst. De eerste daarvan moeten vanaf volgend jaar worden afgeleverd. De voertuigen worden in eerste instantie gebouwd in een fabriek in Normal, Illinois, die Rivian over heeft kunnen nemen van Mitsubishi. Een tweede fabriek in de VS staat al op de rol. Rivian wil korte tijd later ook beginnen met de bouw van grotere personenauto’s en pick-up trucks.

Begin dit jaar liet CEO RJ Scaringe al weten ook naar Europa alsmede naar China te kijken. ‘’Een eigen productie daar hebben is dan wel belangrijk aan het worden,’’ voegde hij eraan toe. Aan geld lijkt geen gebrek want Rivian heeft de laatste twee jaar rond de tien miljard euro bij haar financiers opgehaald.