Fastned groeit door toename elektrische auto’s, nog geen winst behaald

Fastned is in het tweede kwartaal van 2021 verder gegroeid. Het snellaadbedrijf zag de omzet in de eerste helft van het jaar met 63 procent stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Winst werd nog niet behaald. Fastned boekte in de eerste zes maanden van 2021 een nettoverlies van bijna 16 miljoen euro.

Het bedrijf profiteert onder meer van de verdere toename van het aantal elektrische voertuigen. De coronapandemie heeft volgens Fastned nog wel invloed op het aantal kilometers dat gereden wordt en dus ook op het aantal laadmomenten. Veel mensen werken immers nog veel vanuit huis.

Het netwerk aan laadstations werd afgelopen periode bovendien uitgebreid. In juli opende Fastned haar eerste Belgische snelwegstations, tussen Antwerpen en Brussel. Momenteel zijn de voorbereidingen gestart voor de bouw van de Franse snelwegstations, die in de tweede helft van 2021 geopend worden. Daarmee is Fastned actief in zes landen. Voor dit jaar staan nog eens 45 nieuwe locaties op de planning, waarmee het aantal rond de 175 uitkomt.

In het eerste halfjaar van 2021 werd met het opladen van EV’s door Fastned een omzet van 4,4 miljoen euro behaald. Het ging daarbij om 7,6 gigawattuur aan energie. Het aantal klanten verdubbelde naar 65.305.

Fastned groeit door toename elektrische auto’s, nog geen winst behaald - Automobielmanagement.nl

Fastned groeit door toename elektrische auto’s, nog geen winst behaald

Fastned is in het tweede kwartaal van 2021 verder gegroeid. Het snellaadbedrijf zag de omzet in de eerste helft van het jaar met 63 procent stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Winst werd nog niet behaald. Fastned boekte in de eerste zes maanden van 2021 een nettoverlies van bijna 16 miljoen euro.

Het bedrijf profiteert onder meer van de verdere toename van het aantal elektrische voertuigen. De coronapandemie heeft volgens Fastned nog wel invloed op het aantal kilometers dat gereden wordt en dus ook op het aantal laadmomenten. Veel mensen werken immers nog veel vanuit huis.

Het netwerk aan laadstations werd afgelopen periode bovendien uitgebreid. In juli opende Fastned haar eerste Belgische snelwegstations, tussen Antwerpen en Brussel. Momenteel zijn de voorbereidingen gestart voor de bouw van de Franse snelwegstations, die in de tweede helft van 2021 geopend worden. Daarmee is Fastned actief in zes landen. Voor dit jaar staan nog eens 45 nieuwe locaties op de planning, waarmee het aantal rond de 175 uitkomt.

In het eerste halfjaar van 2021 werd met het opladen van EV’s door Fastned een omzet van 4,4 miljoen euro behaald. Het ging daarbij om 7,6 gigawattuur aan energie. Het aantal klanten verdubbelde naar 65.305.