De nieuwe fabrikant van elektrische auto’s mikt er nog steeds op haar eerste auto’s in september af te leveren. Rivian heeft eerder al meegedeeld dat het begin volgend jaar de eerste exemplaren wil afleveren in Europa.

Kwaliteitseisen

Rivian heeft de afgelopen maanden de kwaliteitseisen in de verschillende productiefasen verder opgevoerd. Ook zijn op grote schaal proefritten met zogenaamde niet-klantspecifieke voertuigen uitgevoerd. CEO RJ Scaringe: “Ik ben erg verheugd om te kunnen rapporteren dat we begonnen zijn met de productie van voertuigen die aan al onze kwaliteitscriteria voldoen. We werken momenteel met verschillende overheidsdiensten aan de eindkeuringen die vereist zijn om de eerste auto’s af te kunnen leveren.’’

Servicecentra

Scaringe deelde ook mee dat die eerste klanten gebruik kunnen maken van vijf servicecentra terwijl er meerdere in de pijplijn zitten. Tegen 2023 moet het merk in de Verenigde Staten over een honderdtal van die centra beschikken. Ook is er, naar het voorbeeld van concurrent Tesla, een vloot van mobiele servicewagens op de weg. Verder gaat ook Rivian een netwerk van eigen laadstations opzetten.

Lees ook:
Rivian kijkt naar Nederland als locatie voor autofabriek

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding