Essent stapt in laadplatform voor elektrische bedrijfswagens in Amsterdam

Energieleverancier Essent gaat een oplossing met een van de grootste laadplatformen voor busjes en vrachtwagens van Nederland realiseren op de City Logistics Innovation Campus (CLIC). Het voertuiglaadplatform aan de A9 bij Badhoevedorp krijgt de grootste laadcapaciteit die tot nu toe in Europa is gerealiseerd. Essent gaat ook de stroom leveren voor de campus.

De energie die op CLIC wordt verbruikt, wordt volledig duurzaam opgewekt met behulp van wind en zon. Essent Energy Infrastructure Solutions gaat ervoor zorgen dat het gebruik van elektriciteit, warmte en koude bij CLIC de grootst mogelijke efficiëntie krijgt en dat er nauwelijks energie ongebruikt verloren gaat.

“We zijn verheugd dat Essent met ons mee wil bouwen aan het meest ambitieuze logistieke project van Europa”, aldus Robert Kreeft, projectmanager van CLIC. “Met Essent aan boord kunnen we beschikken over geavanceerde oplossingen om het energiesysteem van CLIC zo duurzaam mogelijk te maken. Ook zijn we blij met Essent als stroomleverancier vanwege zijn goede staat van dienst in hernieuwbare energie.”

Innovatieve stadslogistiek

De City Logistics Innovation Campus, die komende jaren verrijst aan de westkant van Amsterdam, wordt een broedplaats van technologische en organisatorische innovatie van de stadslogistiek in de drukste regio van Nederland. Denk aan alle voertuigbewegingen voor (online) supermarkten, bedrijven, bouwplaatsen, pakketdiensten en maaltijdbezorgers.

Mede als gevolg van de coronapandemie zijn de aantallen bezorgingen door online bestellingen geëxplodeerd. Dat zorgt ervoor dat de noodzaak van oplossingen voor innovatieve stadslogistiek met de dag groeit. De campus gaat niet alleen dienen als transporthub en kantoorterrein voor bedrijven in food-, retail- en servicelogistiek, maar krijgt ook andere functies. Er komen een hotel, eetgelegenheden en sportaccommodaties. Met het project is een investering van ruim 250 miljoen euro gemoeid.

Essent stapt in laadplatform voor elektrische bedrijfswagens in Amsterdam - Automobielmanagement.nl

Essent stapt in laadplatform voor elektrische bedrijfswagens in Amsterdam

Energieleverancier Essent gaat een oplossing met een van de grootste laadplatformen voor busjes en vrachtwagens van Nederland realiseren op de City Logistics Innovation Campus (CLIC). Het voertuiglaadplatform aan de A9 bij Badhoevedorp krijgt de grootste laadcapaciteit die tot nu toe in Europa is gerealiseerd. Essent gaat ook de stroom leveren voor de campus.

De energie die op CLIC wordt verbruikt, wordt volledig duurzaam opgewekt met behulp van wind en zon. Essent Energy Infrastructure Solutions gaat ervoor zorgen dat het gebruik van elektriciteit, warmte en koude bij CLIC de grootst mogelijke efficiëntie krijgt en dat er nauwelijks energie ongebruikt verloren gaat.

“We zijn verheugd dat Essent met ons mee wil bouwen aan het meest ambitieuze logistieke project van Europa”, aldus Robert Kreeft, projectmanager van CLIC. “Met Essent aan boord kunnen we beschikken over geavanceerde oplossingen om het energiesysteem van CLIC zo duurzaam mogelijk te maken. Ook zijn we blij met Essent als stroomleverancier vanwege zijn goede staat van dienst in hernieuwbare energie.”

Innovatieve stadslogistiek

De City Logistics Innovation Campus, die komende jaren verrijst aan de westkant van Amsterdam, wordt een broedplaats van technologische en organisatorische innovatie van de stadslogistiek in de drukste regio van Nederland. Denk aan alle voertuigbewegingen voor (online) supermarkten, bedrijven, bouwplaatsen, pakketdiensten en maaltijdbezorgers.

Mede als gevolg van de coronapandemie zijn de aantallen bezorgingen door online bestellingen geëxplodeerd. Dat zorgt ervoor dat de noodzaak van oplossingen voor innovatieve stadslogistiek met de dag groeit. De campus gaat niet alleen dienen als transporthub en kantoorterrein voor bedrijven in food-, retail- en servicelogistiek, maar krijgt ook andere functies. Er komen een hotel, eetgelegenheden en sportaccommodaties. Met het project is een investering van ruim 250 miljoen euro gemoeid.