De uitrol begint in Frankrijk en Italië, later gevolgd door andere Europese landen. Bridgestone’s laadnetwerk zal bestaan uit reguliere en snellaadstations op strategische locaties die beschikbaar zijn voor alle EV-rijders. TSG verzorgt het ontwerp, de installatie en het onderhoud van de EVBox laadinfrastructuur. De partners bieden EV-rijders ook de mogelijkheid om een eigen thuislaadpunt aan te schaffen en te installeren.

Overstappen

“Een werkelijk EV-klaar retail- en servicenetwerk is van belang als het gaat om het helpen van rijders om over te stappen op elektrische mobiliteit. Via deze samenwerking steunen we de hoogst nodige uitbreiding van Europa’s laadinfrastructuur door EV-rijders en vlootbeheerders het gemak en de efficiëntie te bieden die ze eisen,’’ laat Christophe de Valroger, vice-president retail operations bij Bridgestone EMIA weten.

“Deze samenwerking is het begin van een lange-termijn partnerschap dat steeds sterker zal worden nu elektrische mobiliteit wordt geadopteerd in de hele wereld,’’ zegt CCO Bram Poeth van het in Amsterdam gevestigde EVBox Group.

Lees ook:
‘Slim beheren van oplaadnetwerken verdient meer aandacht’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding