EVBox installeert 3500 nieuwe laadpunten bij vestigingen Bridgestone

Het Nederlandse EVBox Group gaat in Europa 3500 laadpunten installeren bij retail- en servicevestigingen van bandenleverancier Bridgestone, inclusief die onder de naam Speedy en First Stop. Dat gebeurt in samenwerking met TSG dat technische oplossingen voor mobiliteitsoplossingen verzorgt.

De uitrol begint in Frankrijk en Italië, later gevolgd door andere Europese landen. Bridgestone’s laadnetwerk zal bestaan uit reguliere en snellaadstations op strategische locaties die beschikbaar zijn voor alle EV-rijders. TSG verzorgt het ontwerp, de installatie en het onderhoud van de EVBox laadinfrastructuur. De partners bieden EV-rijders ook de mogelijkheid om een eigen thuislaadpunt aan te schaffen en te installeren.

Overstappen

“Een werkelijk EV-klaar retail- en servicenetwerk is van belang als het gaat om het helpen van rijders om over te stappen op elektrische mobiliteit. Via deze samenwerking steunen we de hoogst nodige uitbreiding van Europa’s laadinfrastructuur door EV-rijders en vlootbeheerders het gemak en de efficiëntie te bieden die ze eisen,’’ laat Christophe de Valroger, vice-president retail operations bij Bridgestone EMIA weten.

“Deze samenwerking is het begin van een lange-termijn partnerschap dat steeds sterker zal worden nu elektrische mobiliteit wordt geadopteerd in de hele wereld,’’ zegt CCO Bram Poeth van het in Amsterdam gevestigde EVBox Group.

Lees ook:
‘Slim beheren van oplaadnetwerken verdient meer aandacht’

EVBox installeert 3500 nieuwe laadpunten bij vestigingen Bridgestone - Automobielmanagement.nl

EVBox installeert 3500 nieuwe laadpunten bij vestigingen Bridgestone

Het Nederlandse EVBox Group gaat in Europa 3500 laadpunten installeren bij retail- en servicevestigingen van bandenleverancier Bridgestone, inclusief die onder de naam Speedy en First Stop. Dat gebeurt in samenwerking met TSG dat technische oplossingen voor mobiliteitsoplossingen verzorgt.

De uitrol begint in Frankrijk en Italië, later gevolgd door andere Europese landen. Bridgestone’s laadnetwerk zal bestaan uit reguliere en snellaadstations op strategische locaties die beschikbaar zijn voor alle EV-rijders. TSG verzorgt het ontwerp, de installatie en het onderhoud van de EVBox laadinfrastructuur. De partners bieden EV-rijders ook de mogelijkheid om een eigen thuislaadpunt aan te schaffen en te installeren.

Overstappen

“Een werkelijk EV-klaar retail- en servicenetwerk is van belang als het gaat om het helpen van rijders om over te stappen op elektrische mobiliteit. Via deze samenwerking steunen we de hoogst nodige uitbreiding van Europa’s laadinfrastructuur door EV-rijders en vlootbeheerders het gemak en de efficiëntie te bieden die ze eisen,’’ laat Christophe de Valroger, vice-president retail operations bij Bridgestone EMIA weten.

“Deze samenwerking is het begin van een lange-termijn partnerschap dat steeds sterker zal worden nu elektrische mobiliteit wordt geadopteerd in de hele wereld,’’ zegt CCO Bram Poeth van het in Amsterdam gevestigde EVBox Group.

Lees ook:
‘Slim beheren van oplaadnetwerken verdient meer aandacht’