‘De meeste EV-rijders gebruiken nog steeds meerdere laadpassen. Bijna twee derde (59 procent) van de EV-bestuurders heeft twee of meer laadpassen op zak. Met het toegenomen aantal roamingpartners biedt het NewMotion-netwerk toegang tot publieke laadpunten door heel Europa,’ aldus de Shell-dochter. De nieuwe laadpartners zijn BeCharge (Italië) met 3800 laadpunten, Wenea (Spanje) 320 laadpunten, Spirii (Denemarken) 580 laadpunten en Mobi.E network (Portugal) 3700 laadpunten.

Green Deal

Met een pakket klimaatvoorstellen heeft de Europese Unie in de ‘Green Deal’ onlangs doelen gesteld voor lidstaten om burgers in 2030 elke 60 kilometer toegang te bieden tot een publiek laadpunt. Een aanzienlijk deel van de EV-rijders kan momenteel echter geen laadpunt aan huis installeren (33 procent) en nog eens 15 procent heeft geen toegang tot een laadpunt bij hun werkplek. Hierdoor neemt de behoefte aan een toegankelijke laadinfrastructuur toe, zoals het publiekelijk laden op straat, laden bij winkellocaties en snelladen onderweg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding