NewMotion sluit vier nieuwe laadpartners aan op publieke netwerk

NewMotion gaat samenwerken met vier nieuwe roamingpartners in vier Europese landen. De komende zeven maanden worden ruim 50.000 laadpunten toegevoegd aan het publieke laadnetwerk van NewMotion, waarmee de teller op meer dan 250.000 laadpunten komt. Het bedrijf wil met de roamingovereenkomst onder meer het aantal laadpassen terugdringen dat EV-rijders nu nog nodig hebben om in Europa elektrisch te rijden.

‘De meeste EV-rijders gebruiken nog steeds meerdere laadpassen. Bijna twee derde (59 procent) van de EV-bestuurders heeft twee of meer laadpassen op zak. Met het toegenomen aantal roamingpartners biedt het NewMotion-netwerk toegang tot publieke laadpunten door heel Europa,’ aldus de Shell-dochter. De nieuwe laadpartners zijn BeCharge (Italië) met 3800 laadpunten, Wenea (Spanje) 320 laadpunten, Spirii (Denemarken) 580 laadpunten en Mobi.E network (Portugal) 3700 laadpunten.

Green Deal

Met een pakket klimaatvoorstellen heeft de Europese Unie in de ‘Green Deal’ onlangs doelen gesteld voor lidstaten om burgers in 2030 elke 60 kilometer toegang te bieden tot een publiek laadpunt. Een aanzienlijk deel van de EV-rijders kan momenteel echter geen laadpunt aan huis installeren (33 procent) en nog eens 15 procent heeft geen toegang tot een laadpunt bij hun werkplek. Hierdoor neemt de behoefte aan een toegankelijke laadinfrastructuur toe, zoals het publiekelijk laden op straat, laden bij winkellocaties en snelladen onderweg.

NewMotion sluit vier nieuwe laadpartners aan op publieke netwerk - Automobielmanagement.nl

NewMotion sluit vier nieuwe laadpartners aan op publieke netwerk

NewMotion gaat samenwerken met vier nieuwe roamingpartners in vier Europese landen. De komende zeven maanden worden ruim 50.000 laadpunten toegevoegd aan het publieke laadnetwerk van NewMotion, waarmee de teller op meer dan 250.000 laadpunten komt. Het bedrijf wil met de roamingovereenkomst onder meer het aantal laadpassen terugdringen dat EV-rijders nu nog nodig hebben om in Europa elektrisch te rijden.

‘De meeste EV-rijders gebruiken nog steeds meerdere laadpassen. Bijna twee derde (59 procent) van de EV-bestuurders heeft twee of meer laadpassen op zak. Met het toegenomen aantal roamingpartners biedt het NewMotion-netwerk toegang tot publieke laadpunten door heel Europa,’ aldus de Shell-dochter. De nieuwe laadpartners zijn BeCharge (Italië) met 3800 laadpunten, Wenea (Spanje) 320 laadpunten, Spirii (Denemarken) 580 laadpunten en Mobi.E network (Portugal) 3700 laadpunten.

Green Deal

Met een pakket klimaatvoorstellen heeft de Europese Unie in de ‘Green Deal’ onlangs doelen gesteld voor lidstaten om burgers in 2030 elke 60 kilometer toegang te bieden tot een publiek laadpunt. Een aanzienlijk deel van de EV-rijders kan momenteel echter geen laadpunt aan huis installeren (33 procent) en nog eens 15 procent heeft geen toegang tot een laadpunt bij hun werkplek. Hierdoor neemt de behoefte aan een toegankelijke laadinfrastructuur toe, zoals het publiekelijk laden op straat, laden bij winkellocaties en snelladen onderweg.