Arrival kondigt komst Van naar Nederland aan

Arrival heeft aangekondigd dat haar eerste model, de Van, is aangekomen in Amsterdam. Het voertuig van de Brits/Amerikaanse fabrikant van elektrische bestelwagens, wordt de komende tijd voorgesteld tijdens een aantal roadshows in negen Europese landen.

Eerder al kondigde LeasePlan aan in eerste instantie 3.000 Arrival Vans aan te schaffen voor haar leasevloot in diverse steden. Volgens Arrival zijn er alles bij elkaar al 60.000 bestellingen binnen waarvan 10.000 voor besteldienst UPS.

Microfabrieken

De in 2015 opgerichte, oorspronkelijk Bulgaarse, startup heeft inmiddels 2.000 mensen in dienst. Het bedrijf is genoteerd aan de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq. Daar meldde het over het tweede kwartaal een verlies van 29 miljoen euro vergeleken met 12 miljoen euro verlies een jaar eerder. Arrival wil haar wagens bouwen in snel op te zetten – en ook weer af te breken – microfabrieken verspreid over de wereld. Die kunnen ook in bestaande gebouwen als leegstaande distributiecentra worden geïnstalleerd. De eerste vier vestigingen zijn gebruiksklaar of in aanbouw in de VS, Groot-Brittannië en Spanje. Arrival wil in twee jaar tijd 24 van die vestigingen operationeel hebben. Met dat systeem denkt de autobouwer snel en flexibel in te kunnen spelen op de vraag.

Europa

De Van is volgens het bedrijf uitgerust met een reeks geavanceerde technologieën om bestuurders en andere weggebruikers een zo groot mogelijke veiligheid te bieden, inclusief digitale e-spiegels, een 360-graden omgevingsbeeld en verkeerstekenherkenning. “We zijn erg blij dat we de Arrival Van de komende maanden naar klanten en consumenten in Europa kunnen brengen nu meer en meer vlootbeheerders kijken naar het decarboniseren van hun activiteiten in lijn met het wereldwijde overheidsbeleid,’’ zegt Avinash Rugoobur, bestuursvoorzitter van Arrival. Het bedrijf heeft naast de Van ook een personenauto, een grotere bestelwagen en een kleine bus in ontwikkeling. De eerste proefritten met prototypes daarvan zijn aan de gang in de VS.

Lees ook:
LeasePlan komt met Arrival elektrische bedrijfswagens

Arrival kondigt komst Van naar Nederland aan - Automobielmanagement.nl

Arrival kondigt komst Van naar Nederland aan

Arrival heeft aangekondigd dat haar eerste model, de Van, is aangekomen in Amsterdam. Het voertuig van de Brits/Amerikaanse fabrikant van elektrische bestelwagens, wordt de komende tijd voorgesteld tijdens een aantal roadshows in negen Europese landen.

Eerder al kondigde LeasePlan aan in eerste instantie 3.000 Arrival Vans aan te schaffen voor haar leasevloot in diverse steden. Volgens Arrival zijn er alles bij elkaar al 60.000 bestellingen binnen waarvan 10.000 voor besteldienst UPS.

Microfabrieken

De in 2015 opgerichte, oorspronkelijk Bulgaarse, startup heeft inmiddels 2.000 mensen in dienst. Het bedrijf is genoteerd aan de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq. Daar meldde het over het tweede kwartaal een verlies van 29 miljoen euro vergeleken met 12 miljoen euro verlies een jaar eerder. Arrival wil haar wagens bouwen in snel op te zetten – en ook weer af te breken – microfabrieken verspreid over de wereld. Die kunnen ook in bestaande gebouwen als leegstaande distributiecentra worden geïnstalleerd. De eerste vier vestigingen zijn gebruiksklaar of in aanbouw in de VS, Groot-Brittannië en Spanje. Arrival wil in twee jaar tijd 24 van die vestigingen operationeel hebben. Met dat systeem denkt de autobouwer snel en flexibel in te kunnen spelen op de vraag.

Europa

De Van is volgens het bedrijf uitgerust met een reeks geavanceerde technologieën om bestuurders en andere weggebruikers een zo groot mogelijke veiligheid te bieden, inclusief digitale e-spiegels, een 360-graden omgevingsbeeld en verkeerstekenherkenning. “We zijn erg blij dat we de Arrival Van de komende maanden naar klanten en consumenten in Europa kunnen brengen nu meer en meer vlootbeheerders kijken naar het decarboniseren van hun activiteiten in lijn met het wereldwijde overheidsbeleid,’’ zegt Avinash Rugoobur, bestuursvoorzitter van Arrival. Het bedrijf heeft naast de Van ook een personenauto, een grotere bestelwagen en een kleine bus in ontwikkeling. De eerste proefritten met prototypes daarvan zijn aan de gang in de VS.

Lees ook:
LeasePlan komt met Arrival elektrische bedrijfswagens