De VN5 maakt gebruik van dezelfde eCity aandrijflijntechnologie als in de elektrische taxi TX. Dit betekent dat een 1,5-liter driecilinder benzinemotor, van Volvo, als range extender fungeert. Dankzij eCity heeft de VN5 volgens de fabrikant een puur EV-bereik van 98 km en een totaal bereik van meer dan 489 km. ‘De zuiniger bestuurder kan een puur EV-bereik in de stad van 122 km realiseren (WLTP)’.

Er geldt een onderhoudsinterval van 40.000 kilometer voor de VN5. Opladen van leeg naar 100 procent duurt 30 minuten. De laadruimte van 5,5 m³ van de VN5 biedt plaats aan twee Euro2/3-pallets (1000 x 1200 mm) met een bruto/netto laadvermogen tot 830/735 kg.

Lees ook:
Geely start EV-bestelwagenoffensief met ‘London Taxi-kloon’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding