Bij de Riviera Electric Challenge van 14-16 september reden 37 voertuigen van 11 merken van Cagnes-sur-Mer in Frankrijk door de Italiaanse bergen naar Monaco, een afstand van 200 km. Aiways was de enige Chinese fabrikant die aan de zevende editie van dit event voor volledig elektrische voertuigen deelnam. Tijdens deze tocht werd het energieverbruik van elk voertuig live bijgehouden. Hierbij was de Aiways U5 SUV met de eerste plaats de concurrenten de baas.

E-Cannonball

Op 25 en 26 september hebben drie Aiways U5 deelgenomen aan het endurance-event E-Cannonball. Dit evenement voor elektrische voertuigen kende een deelnemersveld van meer dan 70 teams. Tijdens de rit van Berlijn naar München konden de teams punten verdienen voor afgelegde kilometers, het aantal oplaadstops en het gemiddelde energieverbruik. Een van de Aiways U5 SUV’s werd bestuurd door model en influencer Nicola Cavanis, die haar 860.000 volgers tijdens de gehele rit op de hoogte hield via livegesprekken.

ED1000

Begin september hebben drie U5’s bovendien met succes het endurance-event ED1000 voltooid. Een tocht van 1.000 km door Duitsland, die in minder dan 14 uur van Berlijn via Bielefeld en Fulda naar München leidde. Alex Klose, Executive Vice-President Overseas Operations bij Aiways: “Deze septembermaand toont de mogelijkheden van de U5 en zijn geschiktheid als echte gezinsauto. De toekomst van Aiways in Europa ziet er zonnig uit. En we verheugen ons op nog meer deelnames aan en overwinningen in endurance-evenementen in de komende jaren.”

Lees ook:
Aiways Nederland: ‘Het avontuur is pas net begonnen’