Verkoopbaas Christian Dahlheim: “Ons wereldwijde elektrische offensief blijft op volle snelheid doorgaan. We zijn duidelijk de nummer een voor alle elektrische voertuigen in Europa, met een marktaandeel van rond de 26 procent, en de nummer twee in de VS. In China zijn we werkelijk omhoog geschoten in het derde kwartaal met 60 procent meer BEV-afleveringen dan in het hele eerste halfjaar. De sterke vraag om ons doel om in een jaar één miljoen elektrische auto’s te halen is er zonder enige twijfel.’’

Plug-in

De vraag naar plug-in hybride voertuigen blijkt daarbij nog sneller toe te nemen. Over de eerste negen maanden gezien werden er door de VW Groep 246.000 afgeleverd, dat is 133 procent meer dan een jaar geleden. Het merk Volkswagen verkocht tot nu toe dit jaar 72.700 ID.4 en 52.700 ID.3 auto’s. Op de modellenlijst volgen dan de Audi e-tron (inclusief Sportback) met 36.100 stuks, de Porsche Taycan met 28.600 exemplaren en de Skoda Enyaq iV waarvan er 28.200 werden afgeleverd.

Lees ook:
VW Groep zou 30.000 banen moeten schrappen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding