Lucid Motors levert eerste elektrische auto’s af

Het Amerikaanse Lucid Motors heeft dit weekend haar eerste elektrische auto’s op de weg gebracht in Californië. De Air Dream Edition heeft een prijskaartje vanaf 169.000 dollar en een bereik van 720 kilometer. Van dat eerste model worden er 520 klantspecifiek gefabriceerd.

Lucid Motors heeft ook een reeks goedkopere modellen in de pijplijn die vanaf 77.000 dollar moeten kosten. CEO Peter Rawlinson, die eerder bij Tesla werkte aan de Model S: “Ik ben echt enthousiast dat ik de sleutels kan overhandigen aan onze eerste klanten en hen kan vergezellen op een eerste rit door het iconische Californische landschap.’’

Tesla

Lucid Motors, dat wordt gezien als belager van Tesla, bouwt de auto’s in een fabriek in Casa Grande, Arizona. De capaciteit daar is aanvankelijk beperkt tot 10.000 exemplaren per jaar maar dat kan op dezelfde locatie worden opgevoerd tot 300.000. Die auto’s zijn voorlopig alleen te koop in de Verenigde Staten en Canada.

Beursnotering

Lucid Motors heeft in juli een beursnotering gekregen in New York. Dat leverde de startup 4,48 miljard dollar aan kapitaal op. Op de beurs is het bedrijf nu al 60 miljard dollar waard, waarmee het aardig in de buurt komt van Ford. Bij de beursintroductie werd meegedeeld dat er al 11.000 reserveringen voor de eerste auto’s waren geboekt. Rawlinson: “We liggen op schema om de geplande afleveringen voor de komende twee jaar te halen.’’

Lees ook:
‘Lucid Motors gaat in 2022 ook in Europa auto’s verkopen’

Lucid Motors levert eerste elektrische auto’s af - Automobielmanagement.nl

Lucid Motors levert eerste elektrische auto’s af

Het Amerikaanse Lucid Motors heeft dit weekend haar eerste elektrische auto’s op de weg gebracht in Californië. De Air Dream Edition heeft een prijskaartje vanaf 169.000 dollar en een bereik van 720 kilometer. Van dat eerste model worden er 520 klantspecifiek gefabriceerd.

Lucid Motors heeft ook een reeks goedkopere modellen in de pijplijn die vanaf 77.000 dollar moeten kosten. CEO Peter Rawlinson, die eerder bij Tesla werkte aan de Model S: “Ik ben echt enthousiast dat ik de sleutels kan overhandigen aan onze eerste klanten en hen kan vergezellen op een eerste rit door het iconische Californische landschap.’’

Tesla

Lucid Motors, dat wordt gezien als belager van Tesla, bouwt de auto’s in een fabriek in Casa Grande, Arizona. De capaciteit daar is aanvankelijk beperkt tot 10.000 exemplaren per jaar maar dat kan op dezelfde locatie worden opgevoerd tot 300.000. Die auto’s zijn voorlopig alleen te koop in de Verenigde Staten en Canada.

Beursnotering

Lucid Motors heeft in juli een beursnotering gekregen in New York. Dat leverde de startup 4,48 miljard dollar aan kapitaal op. Op de beurs is het bedrijf nu al 60 miljard dollar waard, waarmee het aardig in de buurt komt van Ford. Bij de beursintroductie werd meegedeeld dat er al 11.000 reserveringen voor de eerste auto’s waren geboekt. Rawlinson: “We liggen op schema om de geplande afleveringen voor de komende twee jaar te halen.’’

Lees ook:
‘Lucid Motors gaat in 2022 ook in Europa auto’s verkopen’