Fastned opent eerste laadstations in Frankrijk

Fastned heeft vier snellaadstations in Frankrijk geopend. Langs de belangrijke snelwegen van het land verrezen de eerste locaties van het land. De komende weken zullen er nog eens vijf volgen.

Alle nieuwe stations tellen vier laders die tot 300 kW kunnen leveren. Daarmee kunnen dagelijks honderden elektrische auto’s opladen. Naarmate de vraag naar laadvoorzieningen toeneemt, zal het aantal volgens Fastned uitgebreid worden tot maximaal twaalf laders per locatie.

Aanbesteding tolwegen

De ontwikkeling van de stations komt nadat Fastned een aanbesteding won van het Franse tolwegbedrijf APRR/AREA. “Het beschikbaar stellen van grote locaties via langjarige huurcontracten is cruciaal voor de aanleg van hoogwaardige laadinfrastructuur”, zegt Michiel Langezaal. “Fastned is trots deze aanbesteding van APRR te hebben gewonnen, wat tevens bewijs is van onze kwalitatieve oplossing voor snellaadinfrastructuur. Ik ben erg blij dat APRR het voortouw heeft genomen om partijen als Fastned in staat te stellen om stations te bouwen door middel van een openbare aanbesteding”, aldus de ceo van Fastned.

De stations dragen bovendien bij aan het doel van het Franse Ministerie voor Energietransitie om ‘tegen eind 2022 snellaadstations beschikbaar te hebben op alle particuliere snelwegen in Frankrijk’. De eerste vier Fastned-snellaadstations in Frankrijk zijn te vinden op de verzorginsplaatsen Gevrey-Chambertin Ouest (A31, Dijon), Écot (A36, Montbéliard), Pont Chêne d’Argent (A39, Dole) en Pont Val de Saône (A39, Dole). De overige vijf locaties zullen de komende weken openen langs de bekende Autoroute du Soleil (A6), op de route naar Zwitserland en rond Dijon.

Meer in Frankrijk

Volgens Pierre Courgeon, de Fastned country manager Frankrijk, is de realisatie van laadinfrastructuur langs snelwegen cruciaal om de transitie in Frankrijk te versnellen en zo de CO2-uitstoot te verminderen. “Dit eerste project is nog maar het begin, aangezien Fastned een belangrijke speler wil zijn in Frankrijk, met een groot nationaal netwerk.”

Fastned ontwikkelt en exploiteert snellaadstations op drukbezochte locaties langs snelwegen en in steden. Sinds de oprichting in 2012 heeft het Amsterdamse bedrijf 177 snellaadstations gebouwd in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België, Zwitserland en nu ook in Frankrijk.

Fastned opent eerste laadstations in Frankrijk - Automobielmanagement.nl

Fastned opent eerste laadstations in Frankrijk

Fastned heeft vier snellaadstations in Frankrijk geopend. Langs de belangrijke snelwegen van het land verrezen de eerste locaties van het land. De komende weken zullen er nog eens vijf volgen.

Alle nieuwe stations tellen vier laders die tot 300 kW kunnen leveren. Daarmee kunnen dagelijks honderden elektrische auto’s opladen. Naarmate de vraag naar laadvoorzieningen toeneemt, zal het aantal volgens Fastned uitgebreid worden tot maximaal twaalf laders per locatie.

Aanbesteding tolwegen

De ontwikkeling van de stations komt nadat Fastned een aanbesteding won van het Franse tolwegbedrijf APRR/AREA. “Het beschikbaar stellen van grote locaties via langjarige huurcontracten is cruciaal voor de aanleg van hoogwaardige laadinfrastructuur”, zegt Michiel Langezaal. “Fastned is trots deze aanbesteding van APRR te hebben gewonnen, wat tevens bewijs is van onze kwalitatieve oplossing voor snellaadinfrastructuur. Ik ben erg blij dat APRR het voortouw heeft genomen om partijen als Fastned in staat te stellen om stations te bouwen door middel van een openbare aanbesteding”, aldus de ceo van Fastned.

De stations dragen bovendien bij aan het doel van het Franse Ministerie voor Energietransitie om ’tegen eind 2022 snellaadstations beschikbaar te hebben op alle particuliere snelwegen in Frankrijk’. De eerste vier Fastned-snellaadstations in Frankrijk zijn te vinden op de verzorginsplaatsen Gevrey-Chambertin Ouest (A31, Dijon), Écot (A36, Montbéliard), Pont Chêne d’Argent (A39, Dole) en Pont Val de Saône (A39, Dole). De overige vijf locaties zullen de komende weken openen langs de bekende Autoroute du Soleil (A6), op de route naar Zwitserland en rond Dijon.

Meer in Frankrijk

Volgens Pierre Courgeon, de Fastned country manager Frankrijk, is de realisatie van laadinfrastructuur langs snelwegen cruciaal om de transitie in Frankrijk te versnellen en zo de CO2-uitstoot te verminderen. “Dit eerste project is nog maar het begin, aangezien Fastned een belangrijke speler wil zijn in Frankrijk, met een groot nationaal netwerk.”

Fastned ontwikkelt en exploiteert snellaadstations op drukbezochte locaties langs snelwegen en in steden. Sinds de oprichting in 2012 heeft het Amsterdamse bedrijf 177 snellaadstations gebouwd in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België, Zwitserland en nu ook in Frankrijk.