Shell gaat 120 snelladers plaatsen bij supermarkten

Shell gaat samen met de Amsterdamse vastgoedbelegger Annexum 120 snelladers plaatsen bij dertig Nederlandse supermarkten. De eerste van die Shell Recharge-laadpalen worden in 2022 geïnstalleerd.

Volgens Shell krijgen klanten met een elektrisch voertuig zo het gemak om op te laden op een bestemming waar ze regelmatig komen, bijvoorbeeld tijdens het doen van de wekelijkse boodschappen. De stroom die uit de laadpalen komt is 100 procent groen en van Nederlandse bodem, belooft de multinational.

“Snelladers buiten de eigen tankstations, dat nadrukkelijk inzet op partnerships, is een groeiend segment voor Shell Recharge in Nederland en daarmee wil Shell het elektrisch autorijden nog toegankelijker maken”, laat het bedrijf weten.

Naar verwachting is het netwerk van snellaadplaatsen bij de supermarkten tegen het einde van 2023 uitgerold. Beide partijen hebben de ambitie om de samenwerking in de toekomst nog verder uit te breiden. Om welke supermarkten het in eerste instantie gaat, is nog niet exact bekend. Shell hoopt hier begin volgend jaar meer duidelijkheid over te geven.

Shell gaat 120 snelladers plaatsen bij supermarkten - Automobielmanagement.nl

Shell gaat 120 snelladers plaatsen bij supermarkten

Shell gaat samen met de Amsterdamse vastgoedbelegger Annexum 120 snelladers plaatsen bij dertig Nederlandse supermarkten. De eerste van die Shell Recharge-laadpalen worden in 2022 geïnstalleerd.

Volgens Shell krijgen klanten met een elektrisch voertuig zo het gemak om op te laden op een bestemming waar ze regelmatig komen, bijvoorbeeld tijdens het doen van de wekelijkse boodschappen. De stroom die uit de laadpalen komt is 100 procent groen en van Nederlandse bodem, belooft de multinational.

“Snelladers buiten de eigen tankstations, dat nadrukkelijk inzet op partnerships, is een groeiend segment voor Shell Recharge in Nederland en daarmee wil Shell het elektrisch autorijden nog toegankelijker maken”, laat het bedrijf weten.

Naar verwachting is het netwerk van snellaadplaatsen bij de supermarkten tegen het einde van 2023 uitgerold. Beide partijen hebben de ambitie om de samenwerking in de toekomst nog verder uit te breiden. Om welke supermarkten het in eerste instantie gaat, is nog niet exact bekend. Shell hoopt hier begin volgend jaar meer duidelijkheid over te geven.