Volvo Cars gaat fors investeren in accu’s voor elektrische voertuigen

Volvo Cars en accumaker Northvolt willen een onderzoeksfaciliteit opzetten in het Zweedse Göteborg voor de ontwikkeling van accu’s voor elektrische voertuigen. De nieuwe locatie levert volgens beide bedrijven een paar honderd banen op.

De Zweedse autofabrikant, eigendom van de Chinese Zhejiang Geely Holding Group, is van plan om tegen het einde van dit decennium alleen nog volledig elektrische voertuigen te verkopen. In het afgelopen kwartaal was slechts 4 procent van de door Volvo Cars afgeleverde auto’s volledig elektrisch.

“Onze samenwerking met Northvolt verzekert de levering van hoogwaardige, duurzaam geproduceerde batterijen voor de volgende generatie puur elektrische Volvo’s”, zei topman Hakan Samuelsson van Volvo Cars.

De bouw van de fabriek, die batterijen voor Volvo- en Polestar-modellen moet leveren, zal naar verwachting in 2023 beginnen. Drie jaar later moet de fabriek klaar zijn om te starten met de grootschalige productie van accu’s. De fabriek zal naar verwachting werk bieden aan zo’n 3.000 mensen en jaarlijks 50 gigawattuur aan accucellen produceren. Dat is genoeg voor ongeveer een half miljoen elektrische auto’s.

Volvo Cars gaat fors investeren in accu’s voor elektrische voertuigen - Automobielmanagement.nl

Volvo Cars gaat fors investeren in accu’s voor elektrische voertuigen

Volvo Cars en accumaker Northvolt willen een onderzoeksfaciliteit opzetten in het Zweedse Göteborg voor de ontwikkeling van accu’s voor elektrische voertuigen. De nieuwe locatie levert volgens beide bedrijven een paar honderd banen op.

De Zweedse autofabrikant, eigendom van de Chinese Zhejiang Geely Holding Group, is van plan om tegen het einde van dit decennium alleen nog volledig elektrische voertuigen te verkopen. In het afgelopen kwartaal was slechts 4 procent van de door Volvo Cars afgeleverde auto’s volledig elektrisch.

“Onze samenwerking met Northvolt verzekert de levering van hoogwaardige, duurzaam geproduceerde batterijen voor de volgende generatie puur elektrische Volvo’s”, zei topman Hakan Samuelsson van Volvo Cars.

De bouw van de fabriek, die batterijen voor Volvo- en Polestar-modellen moet leveren, zal naar verwachting in 2023 beginnen. Drie jaar later moet de fabriek klaar zijn om te starten met de grootschalige productie van accu’s. De fabriek zal naar verwachting werk bieden aan zo’n 3.000 mensen en jaarlijks 50 gigawattuur aan accucellen produceren. Dat is genoeg voor ongeveer een half miljoen elektrische auto’s.