Tegelijkertijd komt ook een aanvullende e-tron Charging Service online. Audi’s eigen laadsysteem is momenteel beschikbaar met circa 290.000 laadpunten in 26 Europese landen. “Een aantrekkelijk snellaad netwerk vormt een centrale component van het omvattende ecosysteem dat Audi biedt met het oog op elektrisch en automatisch rijdende auto’s en zal in de toekomst verder worden uitgebreid.’’

37 miljard euro

De Audi Groep verwacht de komende vijf jaar 37 miljard euro te investeren in onderzoek en ontwikkeling van elektrisch rijden, maar ook in vastgoed. Rond de helft daarvan is aangemerkt voor elektrificatie en hybridificatie. Vanaf 2026 zal het merk binnen de VW Groep alleen nog vol-elektrische modellen lanceren terwijl de productie van verbrandingsmotoren in 2033 gestopt moet zijn.

Lees ook:
Volkswagen gaat miljarden meer investeren in elektrisch rijden