In één dag 12 miljoen EV-subsidie aangevraagd

Op de eerste werkdag van dit jaar is al voor ruim 12 miljoen euro aan subsidie aangevraagd voor de aanschaf of private lease van nieuwe of gebruikte elektrische auto’s. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) had daarmee al meer dan drieduizend aanvragen binnen. De dienst benadrukt wel dat het om aanvragen gaat, wat niet wil zeggen dat het geld ook wordt toegekend.

Voor 2022 heeft de regering 71 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de aankoop van een nieuwe elektrische auto door particulieren. Daar komt nog eens 20,4 miljoen euro bij voor een gebruikte EV. Uit de eerste pot werd na 24 uur al voor 10,4 miljoen euro aan aanvragen ontvangen, uit die voor occasions voor 1,8 miljoen euro. Voor een nieuwe wagen is 3.350 euro beschikbaar maar dat geldt alleen voor auto’s met een aanschafwaarde van tussen de 12.000 tot 45.000 euro.

Stormloop

“Op de eerste dag heb je altijd een stormloop. Mensen zaten bij de knop om zo snel mogelijk de aanvraag te doen’’, zegt woordvoerder Birgit Oosterhuis van RVO. “De ervaring van vorig jaar toen de subsidie al na één dag op was speelde natuurlijk mee. Maar toen was de subsidiepot veel kleiner. Er zit nog genoeg geld in nu. De totale pot is meer dan 90 miljoen euro.’’

Lees ook:
BOVAG niet blij met schrappen fiscaal voordeel elektrische auto

In één dag 12 miljoen EV-subsidie aangevraagd - Automobielmanagement.nl

In één dag 12 miljoen EV-subsidie aangevraagd

Op de eerste werkdag van dit jaar is al voor ruim 12 miljoen euro aan subsidie aangevraagd voor de aanschaf of private lease van nieuwe of gebruikte elektrische auto’s. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) had daarmee al meer dan drieduizend aanvragen binnen. De dienst benadrukt wel dat het om aanvragen gaat, wat niet wil zeggen dat het geld ook wordt toegekend.

Voor 2022 heeft de regering 71 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de aankoop van een nieuwe elektrische auto door particulieren. Daar komt nog eens 20,4 miljoen euro bij voor een gebruikte EV. Uit de eerste pot werd na 24 uur al voor 10,4 miljoen euro aan aanvragen ontvangen, uit die voor occasions voor 1,8 miljoen euro. Voor een nieuwe wagen is 3.350 euro beschikbaar maar dat geldt alleen voor auto’s met een aanschafwaarde van tussen de 12.000 tot 45.000 euro.

Stormloop

“Op de eerste dag heb je altijd een stormloop. Mensen zaten bij de knop om zo snel mogelijk de aanvraag te doen’’, zegt woordvoerder Birgit Oosterhuis van RVO. “De ervaring van vorig jaar toen de subsidie al na één dag op was speelde natuurlijk mee. Maar toen was de subsidiepot veel kleiner. Er zit nog genoeg geld in nu. De totale pot is meer dan 90 miljoen euro.’’

Lees ook:
BOVAG niet blij met schrappen fiscaal voordeel elektrische auto