Wegenwacht schaft 50 Volkswagens ID.4 aan

De ANWB Wegenwacht schaft 50 volledig elektrische Volkswagens ID.4 aan. Deze auto’s gaan voornamelijk in de Randstad en in andere grote steden de weg op. Daarmee zet de ANWB een volgende stap naar verduurzaming van haar wagenpark. Ook speelt de organisatie in op de komst van zero-emissiezones in grote steden. Doel is om met het eigen wagenpark rond 2030 volledig emissievrij te zijn.

De Wegenwacht heeft na een proefperiode gekozen voor de elektrische Volkswagen ID.4. Het voertuig heeft ruim voldoende actieradius, is kostenefficiënt en biedt voldoende ruimte en laadvermogen om een uitgekiend pakket aan gereedschap mee te nemen. Daarmee kan een wegenwacht bijna alle pechgevallen oplossen. Voordat de auto’s de weg op kunnen, richt het technisch expertisecentrum de auto in met speciale kasten voor al het gereedschap en bijvoorbeeld een starthulpinstallatie.

Ruime ervaring

De ANWB Wegenwacht heeft de afgelopen tien jaar ruime ervaring opgedaan met verschillende soorten duurzaam vervoer. Sinds 2011 rijdt er een elektrisch voertuig rond op Schiphol. In 2016 begon de Wegenwacht met de inzet van e-bikes in de grote steden. Sinds een aantal jaren zijn er ook drie voertuigen op waterstof en rijden er drie elektrische motorfietsen rond. In totaal werkt de Wegenwacht met ruim 900 voertuigen.

Laadpalen

Daarnaast gaat de organisatie ook werken aan de ontwikkeling van een infrastructuur voor laadpalen om te voorzien in een toekomstige vraag en de verduurzaming van de eigen panden. Het nieuwe Wegenwachtcentrum in Amsterdam staat daar model voor.

Lees ook:
Volkswagen Groep verdubbelt verkopen elektrische auto’s

Wegenwacht schaft 50 Volkswagens ID.4 aan - Automobielmanagement.nl

Wegenwacht schaft 50 Volkswagens ID.4 aan

De ANWB Wegenwacht schaft 50 volledig elektrische Volkswagens ID.4 aan. Deze auto’s gaan voornamelijk in de Randstad en in andere grote steden de weg op. Daarmee zet de ANWB een volgende stap naar verduurzaming van haar wagenpark. Ook speelt de organisatie in op de komst van zero-emissiezones in grote steden. Doel is om met het eigen wagenpark rond 2030 volledig emissievrij te zijn.

De Wegenwacht heeft na een proefperiode gekozen voor de elektrische Volkswagen ID.4. Het voertuig heeft ruim voldoende actieradius, is kostenefficiënt en biedt voldoende ruimte en laadvermogen om een uitgekiend pakket aan gereedschap mee te nemen. Daarmee kan een wegenwacht bijna alle pechgevallen oplossen. Voordat de auto’s de weg op kunnen, richt het technisch expertisecentrum de auto in met speciale kasten voor al het gereedschap en bijvoorbeeld een starthulpinstallatie.

Ruime ervaring

De ANWB Wegenwacht heeft de afgelopen tien jaar ruime ervaring opgedaan met verschillende soorten duurzaam vervoer. Sinds 2011 rijdt er een elektrisch voertuig rond op Schiphol. In 2016 begon de Wegenwacht met de inzet van e-bikes in de grote steden. Sinds een aantal jaren zijn er ook drie voertuigen op waterstof en rijden er drie elektrische motorfietsen rond. In totaal werkt de Wegenwacht met ruim 900 voertuigen.

Laadpalen

Daarnaast gaat de organisatie ook werken aan de ontwikkeling van een infrastructuur voor laadpalen om te voorzien in een toekomstige vraag en de verduurzaming van de eigen panden. Het nieuwe Wegenwachtcentrum in Amsterdam staat daar model voor.

Lees ook:
Volkswagen Groep verdubbelt verkopen elektrische auto’s