Elektrische bestelwagen LEVC ook in Nederland

De elektrische bestelwagen VN5 van de London Electric Vehicle Company LEVC komt binnenkort naar Nederland. Dat heeft CEO Joerg Hofmann aangekondigd. De VN5 is al beschikbaar in Duitsland, Oostenrijk, Polen en Hongarije, alsmede in thuisland Groot-Brittannië.

LEVC breidt haar dealernet in Europa ook verder uit met in november bijvoorbeeld een nieuwe vestiging in Brussel en een eerste dealer in Griekenland. Het bedrijf, een dochter van Geely die vooral bekend is van de Londense taxi, heeft recent ook een elektrische camper op de markt gebracht waarvoor al 500 bestellingen zijn binnen gekomen. Verder is de VN5 ook opgenomen in de Britse bestelwagenvloot van Europcar.

Positief

Volgens Hofmann ‘bracht 2021 vele uitdagingen maar blijven de vooruitzichten uiterst positief.’ “Als Brits merk blijft Groot-Brittannië altijd onze thuismarkt. We hebben daar nu meer dan 50 verkoop- en servicecentra. Dat zorgt er voor dat geen enkele klant meer dan 45 minuten van een LEVC-servicepunt verwijderd is. Verder blijft Duitsland een cruciale markt als leider in e-mobiliteit en duurzaamheid. We hebben daar nu 12 dealers en in heel Europa 23 vestigingen.”

600.000

Onze sleutelmarkten in Europa blijven enorme kansen bieden voor onze elektrische bestelwagen want er worden jaarlijks rond de 600.000 lichte bestelwagens verkocht die op dit moment bijna alle diesel of benzine zijn. Ons doel is in 2024 60 procent te exporteren. Om dat doel te ondersteunen, benoemen en zoeken we actief naar importeurs buiten Europa. We zijn al begonnen in Egypte en Japan.’’

Lees ook:
LEVC lanceert elektrische bestelauto VN5 in Europa

Elektrische bestelwagen LEVC ook in Nederland - Automobielmanagement.nl

Elektrische bestelwagen LEVC ook in Nederland

De elektrische bestelwagen VN5 van de London Electric Vehicle Company LEVC komt binnenkort naar Nederland. Dat heeft CEO Joerg Hofmann aangekondigd. De VN5 is al beschikbaar in Duitsland, Oostenrijk, Polen en Hongarije, alsmede in thuisland Groot-Brittannië.

LEVC breidt haar dealernet in Europa ook verder uit met in november bijvoorbeeld een nieuwe vestiging in Brussel en een eerste dealer in Griekenland. Het bedrijf, een dochter van Geely die vooral bekend is van de Londense taxi, heeft recent ook een elektrische camper op de markt gebracht waarvoor al 500 bestellingen zijn binnen gekomen. Verder is de VN5 ook opgenomen in de Britse bestelwagenvloot van Europcar.

Positief

Volgens Hofmann ‘bracht 2021 vele uitdagingen maar blijven de vooruitzichten uiterst positief.’ “Als Brits merk blijft Groot-Brittannië altijd onze thuismarkt. We hebben daar nu meer dan 50 verkoop- en servicecentra. Dat zorgt er voor dat geen enkele klant meer dan 45 minuten van een LEVC-servicepunt verwijderd is. Verder blijft Duitsland een cruciale markt als leider in e-mobiliteit en duurzaamheid. We hebben daar nu 12 dealers en in heel Europa 23 vestigingen.”

600.000

Onze sleutelmarkten in Europa blijven enorme kansen bieden voor onze elektrische bestelwagen want er worden jaarlijks rond de 600.000 lichte bestelwagens verkocht die op dit moment bijna alle diesel of benzine zijn. Ons doel is in 2024 60 procent te exporteren. Om dat doel te ondersteunen, benoemen en zoeken we actief naar importeurs buiten Europa. We zijn al begonnen in Egypte en Japan.’’

Lees ook:
LEVC lanceert elektrische bestelauto VN5 in Europa