Kia EV6 ‘Elektrische auto van het jaar 2022’

De Kia EV6 is uitgeroepen tot EV van het jaar 2022. Dit maakt de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) bekend. Uit 36 merken en 67 modellen kwam de EV6 als overall winnaar uit de bus. De Fiat 500e werd winnaar in het middensegment en in het topsegment is de Audi e-tron uitgeroepen tot de nummer één.

Het onderzoek en de bijbehorende verkiezing wordt ieder jaar uitgevoerd door VZR, AutoWeek, Eneco, LeasePlan en het AD. Auto’s worden onder meer beoordeeld op actieradius, laadsnelheid, leasetarief en consumentenprijs.

Gemeengoed

‘De elektrische auto is geen uitzondering meer maar wordt steeds meer gemeengoed. Dit is een belangrijke ontwikkeling in het Nederlands wagenpark. Uit onderzoek van VZR blijkt dat 22 procent van de zakelijke rijders in een volledige elektrische auto reed in 2021, in 2020 was dat nog 14 procent. Maar liefst 89 procent van de huidige elektrische rijders geeft aan dat de volgende auto ook weer een EV wordt’, aldus de VZR.

VZR reikt de prijs voor de EV van het jaar voor de vierde keer uit. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van VZR, AutoWeek, Eneco eMobility, LeasePlan Nederland en het AD.

Lees ook:
Kia Niro verkozen tot Zakenauto van het Jaar 2022

Kia EV6 ‘Elektrische auto van het jaar 2022’ - Automobielmanagement.nl

Kia EV6 ‘Elektrische auto van het jaar 2022’

De Kia EV6 is uitgeroepen tot EV van het jaar 2022. Dit maakt de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) bekend. Uit 36 merken en 67 modellen kwam de EV6 als overall winnaar uit de bus. De Fiat 500e werd winnaar in het middensegment en in het topsegment is de Audi e-tron uitgeroepen tot de nummer één.

Het onderzoek en de bijbehorende verkiezing wordt ieder jaar uitgevoerd door VZR, AutoWeek, Eneco, LeasePlan en het AD. Auto’s worden onder meer beoordeeld op actieradius, laadsnelheid, leasetarief en consumentenprijs.

Gemeengoed

‘De elektrische auto is geen uitzondering meer maar wordt steeds meer gemeengoed. Dit is een belangrijke ontwikkeling in het Nederlands wagenpark. Uit onderzoek van VZR blijkt dat 22 procent van de zakelijke rijders in een volledige elektrische auto reed in 2021, in 2020 was dat nog 14 procent. Maar liefst 89 procent van de huidige elektrische rijders geeft aan dat de volgende auto ook weer een EV wordt’, aldus de VZR.

VZR reikt de prijs voor de EV van het jaar voor de vierde keer uit. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van VZR, AutoWeek, Eneco eMobility, LeasePlan Nederland en het AD.

Lees ook:
Kia Niro verkozen tot Zakenauto van het Jaar 2022