Dit jaar al ruim 9.000 nieuwe elektrische auto’s verkocht

In de eerste twee maanden van dit jaar zijn 9.116 nieuwe elektrische personenauto’s geregistreerd. Meer dan de helft daarvan werd door particulieren gekocht of geleaset, zo blijkt uit cijfers van BOVAG en RDC.

Particulieren kochten 2.997 nieuwe elektrische auto’s en 1.979 EV’s vielen in de categorie private lease. De populairste merken in de eerste twee maanden dit jaar waren KIA met bijna 14 procent marktaandeel, Peugeot met 12 procent en Hyundai met ruim 8,5 procent.

Subsidie

Voor particulieren die een nieuwe EV kopen of leasen geldt sinds begin dit jaar een subsidie van 3.350 euro en het totale budget van de Rijksoverheid bedraagt 71 miljoen euro voor 2022. Dat is goed voor ruim 21.000 nieuwe auto’s. In het MKB werden 703 elektrische auto’s aangeschaft en leasemaatschappijen registreerden er 2.033.

Duizenden in bestelling

Tot 3 maart was al voor ruim 40 miljoen aan subsidie aangevraagd, oftewel voor 12.000 EV’s. Het grootste deel daarvan staat dus nog in bestelling en met de aanhoudende chiptekorten en de oorlog in Oekraïne is het onzeker wanneer deze geleverd gaan worden. Diverse autofabrikanten hebben intussen al fabrieken stilgelegd vanwege nieuwe leveringsproblemen als gevolg van de Russische invasie.

Lees ook:
‘Europa heeft 65 miljoen laadpunten nodig’

Reageren
500 tekens over
Dit jaar al ruim 9.000 nieuwe elektrische auto’s verkocht - Automobielmanagement.nl

Dit jaar al ruim 9.000 nieuwe elektrische auto’s verkocht

In de eerste twee maanden van dit jaar zijn 9.116 nieuwe elektrische personenauto’s geregistreerd. Meer dan de helft daarvan werd door particulieren gekocht of geleaset, zo blijkt uit cijfers van BOVAG en RDC.

Particulieren kochten 2.997 nieuwe elektrische auto’s en 1.979 EV’s vielen in de categorie private lease. De populairste merken in de eerste twee maanden dit jaar waren KIA met bijna 14 procent marktaandeel, Peugeot met 12 procent en Hyundai met ruim 8,5 procent.

Subsidie

Voor particulieren die een nieuwe EV kopen of leasen geldt sinds begin dit jaar een subsidie van 3.350 euro en het totale budget van de Rijksoverheid bedraagt 71 miljoen euro voor 2022. Dat is goed voor ruim 21.000 nieuwe auto’s. In het MKB werden 703 elektrische auto’s aangeschaft en leasemaatschappijen registreerden er 2.033.

Duizenden in bestelling

Tot 3 maart was al voor ruim 40 miljoen aan subsidie aangevraagd, oftewel voor 12.000 EV’s. Het grootste deel daarvan staat dus nog in bestelling en met de aanhoudende chiptekorten en de oorlog in Oekraïne is het onzeker wanneer deze geleverd gaan worden. Diverse autofabrikanten hebben intussen al fabrieken stilgelegd vanwege nieuwe leveringsproblemen als gevolg van de Russische invasie.

Lees ook:
‘Europa heeft 65 miljoen laadpunten nodig’