Stellantis en LG bouwen samen accufabriek in Canada

Stellantis en LG Energy Solution gaan samen een nieuwe fabriek in Canada bouwen voor de productie van batterijen voor elektrische auto’s. De bedrijven steken gezamenlijk omgerekend zo’n 3,6 miljard euro in de nieuwe faciliteit in Windsor, Ontario.

De fabriek wordt naar verwachting in 2024 in gebruik genomen en moet een jaarlijkse productiecapaciteit hebben van meer dan 45 gigawattuur. Er komen naar schatting zo’n 2500 mensen te werken.

Grootste investering

Volgens de Canadese minister van Industrie François-Philippe Champagne gaat het om ‘de grootste investering ooit in de autosector van het land. De minister merkte daarbij op dat Canada ‘het enige land op het westelijk halfrond is met de capaciteit en de materialen om kobalt, grafiet, lithium en nikkel om te zetten in de volgende generatie batterijen die nodig zijn om elektrische auto’s van stroom te voorzien’.

Helft elektrisch

Topman Carlos Tavares van Stellantis verwacht dat de autoverkopen van het concern in Canada en de Verenigde Staten tegen het einde van het decennium voor de helft uit elektrische voertuigen zullen bestaan. In Europa, waar Stellantis ook batterijfabrieken bouwt in Frankrijk, Duitsland en Italië, is het bedrijf van plan om al zijn auto’s tegen 2030 elektrisch te laten rijden.

Arizona

Het Zuid-Koreaanse LG Energy Solution liet afzonderlijk weten dat het nog eens 1,4 miljard dollar, omgerekend zo’n 1,3 miljard euro, zal investeren in de bouw van een accufabriek in de Amerikaanse staat Arizona. De bouw van deze fabriek begint naar verwachting in de komende maanden en is in de tweede helft van 2024 klaar voor productie.

Lees ook:
Stellantis: in 2030 alleen nog elektrische auto’s in Europa

Reageren
500 tekens over
Stellantis en LG bouwen samen accufabriek in Canada - Automobielmanagement.nl

Stellantis en LG bouwen samen accufabriek in Canada

Stellantis en LG Energy Solution gaan samen een nieuwe fabriek in Canada bouwen voor de productie van batterijen voor elektrische auto’s. De bedrijven steken gezamenlijk omgerekend zo’n 3,6 miljard euro in de nieuwe faciliteit in Windsor, Ontario.

De fabriek wordt naar verwachting in 2024 in gebruik genomen en moet een jaarlijkse productiecapaciteit hebben van meer dan 45 gigawattuur. Er komen naar schatting zo’n 2500 mensen te werken.

Grootste investering

Volgens de Canadese minister van Industrie François-Philippe Champagne gaat het om ‘de grootste investering ooit in de autosector van het land. De minister merkte daarbij op dat Canada ‘het enige land op het westelijk halfrond is met de capaciteit en de materialen om kobalt, grafiet, lithium en nikkel om te zetten in de volgende generatie batterijen die nodig zijn om elektrische auto’s van stroom te voorzien’.

Helft elektrisch

Topman Carlos Tavares van Stellantis verwacht dat de autoverkopen van het concern in Canada en de Verenigde Staten tegen het einde van het decennium voor de helft uit elektrische voertuigen zullen bestaan. In Europa, waar Stellantis ook batterijfabrieken bouwt in Frankrijk, Duitsland en Italië, is het bedrijf van plan om al zijn auto’s tegen 2030 elektrisch te laten rijden.

Arizona

Het Zuid-Koreaanse LG Energy Solution liet afzonderlijk weten dat het nog eens 1,4 miljard dollar, omgerekend zo’n 1,3 miljard euro, zal investeren in de bouw van een accufabriek in de Amerikaanse staat Arizona. De bouw van deze fabriek begint naar verwachting in de komende maanden en is in de tweede helft van 2024 klaar voor productie.

Lees ook:
Stellantis: in 2030 alleen nog elektrische auto’s in Europa