Fastned bouwt laadstations langs Franse Autoroutes

Fastned gaat 18 nieuwe snellaadstations bouwen langs de belangrijkste tolwegen in het noorden van Frankrijk. Het aantal Franse laadlocaties wordt daarmee opgevoerd tot 31.

De 18 nieuwe stations komen voornamelijk in het noorden van Frankrijk, verspreid over vier regio’s: Ile-de-France, Grand-Est, Hauts-de-France en Normandië. De stations zullen worden uitgerust met elk 4 tot 18 oplaadpunten, die tot 300 kW per oplaadpunt leveren. Met die laadsnelheden tot 300 kW kunnen elektrische rijders in 15 minuten tot 300 km actieradius laden.

360 verzorgingsplaatsen

De Franse regering wil eind 2022 alle 360 verzorgingsplaatsen langs tolwegen in het hele land voorzien hebben van oplaadinfrastructuur. Op ongeveer de helft van deze locaties zijn tot nu toe aanbestedingen geopend en Fastned heeft op vrijwel alle locaties ingeschreven. De resultaten van de overige aanbestedingen worden de komende maanden openbaar gemaakt.

Vertrouwen

“Deze nieuw gewonnen aanbesteding toont het vertrouwen dat Franse tolwegbeheerders hebben in ons snellaadconcept en is een erkenning van de expertise die we de afgelopen tien jaar op de Europese markt hebben opgebouwd”, zegt Pierre Courgeon, country manager voor Fastned in Frankrijk.

Lees ook:
Fastned opent eerste laadstations in Frankrijk

Fastned bouwt laadstations langs Franse Autoroutes - Automobielmanagement.nl

Fastned bouwt laadstations langs Franse Autoroutes

Fastned gaat 18 nieuwe snellaadstations bouwen langs de belangrijkste tolwegen in het noorden van Frankrijk. Het aantal Franse laadlocaties wordt daarmee opgevoerd tot 31.

De 18 nieuwe stations komen voornamelijk in het noorden van Frankrijk, verspreid over vier regio’s: Ile-de-France, Grand-Est, Hauts-de-France en Normandië. De stations zullen worden uitgerust met elk 4 tot 18 oplaadpunten, die tot 300 kW per oplaadpunt leveren. Met die laadsnelheden tot 300 kW kunnen elektrische rijders in 15 minuten tot 300 km actieradius laden.

360 verzorgingsplaatsen

De Franse regering wil eind 2022 alle 360 verzorgingsplaatsen langs tolwegen in het hele land voorzien hebben van oplaadinfrastructuur. Op ongeveer de helft van deze locaties zijn tot nu toe aanbestedingen geopend en Fastned heeft op vrijwel alle locaties ingeschreven. De resultaten van de overige aanbestedingen worden de komende maanden openbaar gemaakt.

Vertrouwen

“Deze nieuw gewonnen aanbesteding toont het vertrouwen dat Franse tolwegbeheerders hebben in ons snellaadconcept en is een erkenning van de expertise die we de afgelopen tien jaar op de Europese markt hebben opgebouwd”, zegt Pierre Courgeon, country manager voor Fastned in Frankrijk.

Lees ook:
Fastned opent eerste laadstations in Frankrijk