Chinese Nio lid van RAI Vereniging

De Chinese autofabrikant NIO heeft zich aangesloten bij RAI Vereniging, sectie Personenauto’s en Lichte Bedrijfswagens. Het lidmaatschap van NIO sluit aan bij de ambitie van RAI Vereniging om de verduurzaming van mobiliteit in Nederland te versnellen, laat RAI Vereniging in een persbericht weten.

NIO is in 2018 op de Chinese markt gelanceerd en vorig jaar uitgebreid naar Noorwegen. Dit jaar is de fabrikant begonnen om het merk op te zetten in Denemarken, Duitsland, Zweden en Nederland. NIO ontwikkelt niet alleen elektrische auto’s maar werkt ook met de zogenaamde ‘Battery as a Service’-dienstverlening (BaaS). Hierbij kunnen gebruikers de lege accu van hun auto binnen enkele minuten omwisselen voor een volle. Dit gebeurt in een netwerk van batterijwisselstations, NIO Power Swap Stations, dat ook in Nederland wordt uitgerold.

Zero emissie mobiliteit

RAI Vereniging juicht de komst en het lidmaatschap van NIO toe: ‘’NIO staat model voor een nieuwe generatie ontwikkelaars van innovatieve personenauto’s die met een geheel eigen visie en service hun producten in de markt zetten, gemotiveerd om de ontwikkeling van zero emissie mobiliteit verder te versnellen. Met de introductie van NIO op de Nederlandse markt neemt het aanbod en daarmee de keus van zero emissie auto’s voor de consument toe. De transitie naar duurzame mobiliteit krijgt zo steeds meer vorm en dat is hoopgevend. RAI Vereniging kijkt uit naar de samenwerking met NIO om samen met de andere autoleden vorm te geven aan de verduurzaming van mobiliteit.’’

Lees ook:

Nederland speelt voortrekkersrol in Europees offensief NIO 

Chinese Nio lid van RAI Vereniging - Automobielmanagement.nl

Chinese Nio lid van RAI Vereniging

De Chinese autofabrikant NIO heeft zich aangesloten bij RAI Vereniging, sectie Personenauto’s en Lichte Bedrijfswagens. Het lidmaatschap van NIO sluit aan bij de ambitie van RAI Vereniging om de verduurzaming van mobiliteit in Nederland te versnellen, laat RAI Vereniging in een persbericht weten.

NIO is in 2018 op de Chinese markt gelanceerd en vorig jaar uitgebreid naar Noorwegen. Dit jaar is de fabrikant begonnen om het merk op te zetten in Denemarken, Duitsland, Zweden en Nederland. NIO ontwikkelt niet alleen elektrische auto’s maar werkt ook met de zogenaamde ‘Battery as a Service’-dienstverlening (BaaS). Hierbij kunnen gebruikers de lege accu van hun auto binnen enkele minuten omwisselen voor een volle. Dit gebeurt in een netwerk van batterijwisselstations, NIO Power Swap Stations, dat ook in Nederland wordt uitgerold.

Zero emissie mobiliteit

RAI Vereniging juicht de komst en het lidmaatschap van NIO toe: ‘’NIO staat model voor een nieuwe generatie ontwikkelaars van innovatieve personenauto’s die met een geheel eigen visie en service hun producten in de markt zetten, gemotiveerd om de ontwikkeling van zero emissie mobiliteit verder te versnellen. Met de introductie van NIO op de Nederlandse markt neemt het aanbod en daarmee de keus van zero emissie auto’s voor de consument toe. De transitie naar duurzame mobiliteit krijgt zo steeds meer vorm en dat is hoopgevend. RAI Vereniging kijkt uit naar de samenwerking met NIO om samen met de andere autoleden vorm te geven aan de verduurzaming van mobiliteit.’’

Lees ook:

Nederland speelt voortrekkersrol in Europees offensief NIO