Dat meldt de ANWB. “Ondanks de tariefverhogingen zijn Tesla-rijders bij hun Supercharger nog steeds goedkoper uit dan hun mede-elektrische rijders. Andere snelladers zitten rond de 70 cent per kWh, het tarief dat je ook als niet-Tesla rijder bij het Supercharger-netwerk betaalt.”

Hoe dan ook is de huidige prijs wennen voor de Tesla-rijder, stelt de ANWB. “Was het tot 2017 gratis en later goedkoper laden mogelijk een extra overweging om voor het merk te kiezen, de recente tariefverhogingen werpen hier voor potentiële kopers wellicht een ander licht op. Ook vanwege de grote regionale verschillen bij de Superchargers. In Uden is het tarief voor Tesla-rijders 45 cent/kWh, in Zevenaar 33 procent meer met 61 cent.”

Geschrokken Tesla-rijders

Net zoals bij fossiele brandstofprijzen fluctueert de prijs voor een kWh op dit moment flink. “Tesla communiceert verder weinig over tariefwijzigingen bij Superchargers, tenzij je zelf op zoek gaat in de app of in de Tesla-navigatie. Ik heb op eerdere publicaties best wel wat feedback van Tesla-rijders ontvangen die geschrokken waren dat ook de immer stabiele Tesla Supercharger-tarieven nu vloeibaar zijn geworden,” aldus Maarten Hachmang van Laadpastop10.nl tegenover de ANWB.

Lees ook:

Tesla Model Y Rear Wheel Drive voor net geen 50 duizend