Profile: bandenfabrikant forceert marktvolume

De trend dat bandenfabrikanten eigen distributietakken opzetten of rechtstreeks zaken doen met grote fleetowners is Profile Tyrecenter een doorn in het oog.

In een interview met Automobiel Management gaat Luc van Bussel, algemeen directeur Profile International, in de tegenaanval: “Als een netwerk van een fabrikant de leasemarkt benadert met hun eigen merk, dan zijn wij genoodzaakt de concurrentie aan te gaan met een huismerk van dezelfde kwaliteit, maar tegen zeventig procent van de prijs.” Van Bussel verwacht dat Profile Tyrecenter meer huismerken gaat voeren als gevolg van de koersverlegging bij bandenfabrikanten. Sterker nog, hij voelt zich genoodzaakt de concurrentie aan te gaan met volwaardige en goedkope alternatieven. “In het jaar 2000 bestond onze verkoop voor tachtig procent uit A-merken. Vandaag is dat gezakt tot onder de zestig procent. En als het zo doorgaat, wordt dat vijfendertig procent.” Meer hierover in de komende editie van AM

Profile: bandenfabrikant forceert marktvolume - Automobielmanagement.nl

Profile: bandenfabrikant forceert marktvolume

De trend dat bandenfabrikanten eigen distributietakken opzetten of rechtstreeks zaken doen met grote fleetowners is Profile Tyrecenter een doorn in het oog.

In een interview met Automobiel Management gaat Luc van Bussel, algemeen directeur Profile International, in de tegenaanval: “Als een netwerk van een fabrikant de leasemarkt benadert met hun eigen merk, dan zijn wij genoodzaakt de concurrentie aan te gaan met een huismerk van dezelfde kwaliteit, maar tegen zeventig procent van de prijs.” Van Bussel verwacht dat Profile Tyrecenter meer huismerken gaat voeren als gevolg van de koersverlegging bij bandenfabrikanten. Sterker nog, hij voelt zich genoodzaakt de concurrentie aan te gaan met volwaardige en goedkope alternatieven. “In het jaar 2000 bestond onze verkoop voor tachtig procent uit A-merken. Vandaag is dat gezakt tot onder de zestig procent. En als het zo doorgaat, wordt dat vijfendertig procent.” Meer hierover in de komende editie van AM