Onder het gelijknamige label wil de nieuwe organisatie occasions van particulieren met garantie (drie maanden) verkopen. In overleg met de Autovide-dealer kan de wagen worden gepresenteerd in de showroom. Een alternatief is dat de eigenaar erin blijft rijden. Sowieso wordt de auto aangeboden op de website ( www.autovide.nl ). Het voertuig blijft eigendom van de oorspronkelijke eigenaar, totdat het autobedrijf een koper heeft gevonden. Is dat het geval, dan betaalt de particulier een bepaald percentage aan het autobedrijf. De verkopende particulier betaalt een vast bedrag: 230 euro voor een auto tot vijftienduizend euro; driehonderd euro voor een duurdere auto. Volgens initiatiefnemer W. Drooger kunnen autobedrijven op deze manier profiteren van de toenemende autoverkoop door particulieren. Aan Autovide nemen inmiddels elf bedrijven deel (zie de lijst hieronder). Ze zitten in de provincies Zeeland en Zuid-Holland. Autovide wil de komende tijd een landelijk dekkend netwerk van ongeveer zeventig dealers opzetten. Voor het concept wordt de slogan ‘‘De mooiste prijs, de beste garantie’ gehanteerd. De volgende partijen werken momenteel samen met Autovide: Autobedrijf van Werkhoven (Barendrecht); Autobedrijf Jan van Dijk (Brielle); Automobielbedrijf Slager (Brouwershaven); Honda Goes; Garage Vermaat (Hellevoetsluis); Garage de Brik (Molenaarsgraaf); Autobedrijf Niemandsverdriet (Poortvliet); Autocenter Mollevanger (Rotterdam); Autobedrijf Adrie van Burgh (Tholen); Autobedrijf Steketee (Yerseke); Automobielbedrijf De Nobelpoort (Zierikzee).