Daarmee komt het totale aantal nieuwe franchisenemers dit jaar op achttien – en daar zal het niet bij blijven, aldus Christien den Uil voorzitter/manager Vakgarage.

De zes jongste toetreders zijn Auto Douwes uit Assen, Autobedrijf Verheij uit Groot-Ammers, Autobedrijf van `t Hoog uit Groot-Ammers, WK Auto’s uit Leiden, Autobedrijf Roest uit Goudriaan en Vakgarage Bodegraven. Volgens Den Uil werpt de wervingscampagne met de businesspartners (grossiers) "in toenemende mate vruchten af. Naast deze actieve werving ontvangen we steeds vaker aanvragen van bedrijven die hiertoe zelf het initiatief nemen. Ook daar zitten nieuwe Vakgarages bij."

Gesprekken met de volgende kandidaat-franchisenemers bevinden zich in inmiddels in de eindfase. "Voor 2009 denken we onze groeidoelstelling ruimschoots te realiseren."