In Nederland is ruimte voor zo’n zestig Toptruck-bedrijven die elk een eigen rayon krijgen. In de afgelopen maanden waren er, vooruitlopend op de lancering gisteren in Zeist, al elf aangesteld. Gisteren zei volgens GroupAuto nog eens de helft van de aanwezige vijftig prospectbedrijven direct Toptruck te gaan worden.

Toptruck werkt met merken als Textar, Beral, Valeo, Sachs, Osram, Jurid, Hella en SKF. Ook voor trailerdelen zijn oplossingen bedacht, met onder meer SAF, BPW, Wabco en Aspock. Op die manier zou een landelijke importeur niet nodig zijn. Directeur Freek Blekxtoon van GroupAuto: "Onze onderdelen zitten in de originele verpakking van de fabrikant. Het zijn exact dezelfde producten die de truckfabrikanten in hun eigen privatelabeldoosje doen."

Toptruck zegt alle benodigde ondersteuning te geven om het vakmanschap van de universeel op peil te houden. Zo is voorzien in 85 opleidingen, websites voor technische data en een eigen telefonische helpdesk. Ook is er een netwerk van specialisten in onder meer laadkleppen, tacho, elektra, diesel, airbags en remmen. De gisteren gepresenteerde mogelijkheid van diagnosesupport in de eigen werkplaats – Mr. X – behoort eveneens tot de mogelijkheden. Het netwerk wil zich sterk gaan profileren bij fleetowners.