Halfords koop keten Nationwide Autocentres

Het Britse Halfords heeft de keten van onderhouds- en reparatiebedrijven Nationwide Autocentres overgenomen. Halfords betaalt ruim tachtig miljoen euro voor de 224 vestigingen van Nationwide die zullen worden omgedoopt tot Halfords Autocentres.

De nieuwe eigenaar wil bovendien op termijn zeker tweehonderd nieuwe vestigingen openen wat duizend nieuwe banen kan opleveren. Nationwide is tot nu toe eigendom van het financieringsbedrijf Phoenix. Volgens directeur David Wild van Halfords is auto-onderhoudeen grote en zeer aantrekkelijke sector waarin de vraag van automobilisten naar een betrouwbare en betaalbare service nog steeds toeneemt’. De Nederlandse tak van Halfords komt wel voort uit het Britse bedrijf maar is al sinds 1988 in handen van de Macintosh Retail Group.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Halfords koop keten Nationwide Autocentres - Automobielmanagement.nl

Halfords koop keten Nationwide Autocentres

Het Britse Halfords heeft de keten van onderhouds- en reparatiebedrijven Nationwide Autocentres overgenomen. Halfords betaalt ruim tachtig miljoen euro voor de 224 vestigingen van Nationwide die zullen worden omgedoopt tot Halfords Autocentres.

De nieuwe eigenaar wil bovendien op termijn zeker tweehonderd nieuwe vestigingen openen wat duizend nieuwe banen kan opleveren. Nationwide is tot nu toe eigendom van het financieringsbedrijf Phoenix. Volgens directeur David Wild van Halfords is auto-onderhoudeen grote en zeer aantrekkelijke sector waarin de vraag van automobilisten naar een betrouwbare en betaalbare service nog steeds toeneemt’. De Nederlandse tak van Halfords komt wel voort uit het Britse bedrijf maar is al sinds 1988 in handen van de Macintosh Retail Group.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding