Daarvoor is een samenwerking aangegaan met Totaltrade in Groningen, de importeur van de Zerobike. De scooter wordt ter beschikking gesteld aan klanten die vervangend vervoer tijdens onderhoud of reparatie nodig hebben. De machine is volledig elektrisch.

AD Autobedrijf zegt op deze manier zijn verantwoordelijkheid voor het milieu te combineren met extra service aan zijn klanten. Formulemanager Nico Treur spreekt van "een klimaatneutraal alternatief als vervangend vervoer", als eerste garageformule in Nederland. Met een volledig opgeladen accu kan de Zerobike ongeveer zestig kilometer afleggen. "Dat is in de meeste gevallen meer dan genoeg." Voor wie een grotere afstand moet afleggen, blijft een vervangende auto beschikbaar. "En voor de hele korte stukjes is er ook nog altijd de leenfiets."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding