Broekauto en de garages van Lennaerts en Schepens zijn per 1 juni 2010 lid. Per 15 juni is G.H.V. daarbij gekomen. Boersma treedt per 1 juli 2010 toe tot de AD Autobedrijf formule. Alle vijf nieuwkomers zijn allround servicebedrijven en bieden onderhoud en reparaties voor alle merken, hoewel een aantal wel beschikt over duidelijke specialistische kennis. Zo is Broekauto in Waalwijk tevens Subaru-dealer. Ook beschikken de autobedrijven over een uitgebreid aanbod aan occasions.

AD Autobedrijf heeft meer dan 4.600 aangesloten professionele bedrijven, verspreid over vijftien landen. Leden profiteren van schaalvoordelen door collectieve inkoop en kunnen rekenen op ondersteuning met marketing, technische trainingen en ICT.

Jelle Boersma, eigenaar van Autobedrijf Boersma: "De concurrentie tussen universele autobedrijven neemt toe. Het aansluiten bij de AD Autobedrijf formule biedt ons bedrijf de mogelijkheid om die concurrentie het hoofd te bieden. Daarnaast spelen het enthousiasme van de medewerkers en de doordachte conceptformule een grote rol in de keuze voor AD Autobedrijf."