"Veel schadeherstelbedrijven zien bijna geen particuliere klant meer, want al hun opdrachten lopen centraal", zeggen de Speedy-directeuren Bert Noteboom en Theo van Gammeren. "Voor hen zou het een uitkomst zijn om onder eigen dak een Speedy-vestiging erbij te doen. Dan krijgen ze die particulier weer eens over de vloer. Het businessmodel is heel interessant, want het gebouw, de mensen en de apparatuur hebben ze al in huis. En veel schadeherstellers hebben wortels in het autobedrijf."

Speedy Nederland is met een aantal marktpartijen in de schadesector in gesprek. Welke dat zijn en wat de status van de onderhandelingen is, wordt pas in een later stadium bekend gemaakt. Bij de werving onder autobedrijven heeft het management van Speedy Nederland met name de provincies Groningen, Friesland, Overijssel, Gelderland, Drenthe en de polders in het vizier.

Meer hierover in AM 12, die komende vrijdag verschijnt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding