Eigenaren Gerrit en Janneke Koops van Auto Gerjan geven leiding aan de firma, die al ruim twintig jaar regionaal actief is. Naast uitbreiding van het productaanbod zal Auto Gerjan ook toegang krijgen tot de verschillende trainingsfaciliteiten van Doyen-Auto.

In Nederland wil de organisatie naar een landelijk dekkend netwerk van API-leden (Auto Parts International). De schaalvergroting moet onder meer helpen om concepten eveneens op consumentenniveau te kunnen uitrollen. Aangezien de samenstelling van de verschillende API-leden zeer divers is – van kleine plaatselijke grossiers tot grote regionale spelers – en omdat in iedere regio de marktomstandigheden anders zijn ondersteunt Doyen-Auto Nederland alle leden op een individuele manier.

Naast het complete aanbod A-merken bevat het pakket van Doyen-Auto ook onder meer DATec (technische opleidingen, achtduizend referenties op elektronicagebied), het gereedschappenpakket MY-Tools en onderdelenhuismerk Requal. Onlangs is dit eigen label uitgebreid met het  Requal-concept: Erkend Reparateur. Er hebben zich tot nu toe ongeveer dertig garages aangemeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding