Dat blijkt uit het periodieke Formule Onderzoek van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven. In het vorige onderzoek, in 2006, was de gemiddelde waardering nog een 7,3.

Formuledeelnemers zijn vooral tevreden over het behoud van het zelfstandige ondernemerschap (8,1), de uitstraling van de garageformule op hun pand (7,8) en het toelatingsbeleid van de garageformule (7,6). Daarnaast vinden ze de verplichtingen en eisen aan formuledeelname heel acceptabel (7,6). Het minst tevreden zijn ze over de extra opbrengsten bij deelname aan de garageformule (6,2). Ook de hoogte van de franchisefee en de wijze van advisering en ondersteuning bij bedrijfsvoering scoren slechts een 6,3.

De waardering voor Vakgarage ging van een 6,7 naar een 7,9. Ook Bosch Car Service scoort met een 7,6 bovengemiddeld. Het complete, officiele onderzoek, kan hieronder in PDF formaat teruggelezen worden. 

 Formule onderzoek 2011 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding