De deal werd gisteren officieel beklonken op de Lantinga-stand van Autoprof Hardenberg. Het gaat om de volgende bedrijven, verdeeld over de provincies Groningen en Drenthe: Dingemanse (Hellum), Autoservice De Bruin (Winschoten), Autoservice Harrie Luikens (Stadskanaal), Garage Tjeerdsma (Nieuw Weerdinge) en De Car Rage (Emmen).

Met de ondersteuning van conceptmanager Nieck van Dam namens Bosch Nederland willen de vijf garagehouders als groep naar buiten treden. Ze zijn in de noordelijke regio de eerste franchisers van AutoCrew (een werkplaatsformule van Bosch). De geografische spreiding die is gekozen, zorgt volgens Lantinga dat autobezitters binnen een kwartier rijden terecht kunnen bij een van de aangesloten deelnemers. De aankleding van de bedrijfspanden gebeurt de komende weken. Verder verschijnt in november namens ieder bedrijf een AutoCrew-krant, in een totale oplage van 35 duizend exemplaren. Op de site www.autocrew-groep.nl verschijnen binnenkort de acties van de groep.

Lantinga Automaterialen heeft volgens directeur Roelof Lantinga circa honderd garagebedrijven die dagelijks bestellen. Een vijftal ervan is nu dus begonnen onder de vlag van AutoCrew. In het werkgebied van Lantinga (Delfzijl-Coevorden) is plek voor "maximaal" tien garages die onder de vlag van AutoCrew opereren. Is voor deze relatief jonge formule in Nederland nog wel plek, Bosch Car Service is volgens Lantinga in het noorden "vol". Overigens fungeert hier Koskamp als BCS-grossier.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding