De serviceketen opende afgelopen zaterdag een filiaal aan de Kromwijkdreef in Amsterdam Zuidoost. In alle vroegte stonden auto’s op de stoep voor de actie ‘vier banden voor de prijs van twee’, voor de eerste vijftig klanten. Verder kon gedurende vier dagen voorafgaand aan de opening een afspraak worden gemaakt voor een gratis APK.

Jarenlang zat Kwik-Fit in de Bijlmermeer aan de Karspeldreef, totdat het management in 2000 besloot de vestiging te sluiten. Toegenomen criminaliteit betekende dat Kwik-Fit kon niet voldoende garant kon staan voor de veiligheid van medewerkers en klanten. De laatste jaren is echter veel veranderd en verbeterd in de Bijlmermeer, hetgeen de terugkeer van Kwik-Fit heeft bespoedigd.

Kwik-Fit Bijlmer is het elfde filiaal van de keten in Amsterdam. Stadsdeelbestuurder Muriel Dalgliesh opende de vestiging samen met managing director Martin Post van Kwik-Fit Nederland. Volgens Dalgliesh is de terugkeer in de Bijlmermeer niet alleen voor de klanten goed nieuws maar ook voor jongeren. "Zij kunnen er verder opgeleid worden tot automonteur."