Iedere monteur (ook van buiten de formule) is welkom om deel te nemen aan de toets. Tijdens de beurs krijgen de dagwinnaars een training aangeboden.

Bij de uitvoering werkt GroupAuto Nederland samen met GMTO en eXponentia. Erik van Lier, Formulemanager CarXpert: "We toetsen de kandidaten op het gebied van diagnose, motortechniek, elektronica en e-learning. Gedurende het jaar organiseren we vier tot zes toetsmomenten. Dat doen we bij CarXpert bedrijven op locatie en ook tijdens Autoprof Hardenberg."

De finale vindt op 16 november plaats in het nieuwe pand van GroupAuto Nederland in Eemnes. De vijf beste kandidaten uit de voorronden gaan dan uitmaken wie zich de allerbeste CarXpert monteur van 2012 mag noemen. De winnaar gaat vervolgens meedingen naar de internationale titel.

Meer hierover in de morgen verschijnende AM-bijlage Autoprof Gorinchem.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding