Het vervangt de ZF-concepten Original-Sachs-Service, respectievelijk Lemförder-Plus. Bestaande deelnemers kunnen gratis switchen; nieuwkomers moeten voor Pro-Tech eenmalig een instapbedrag van honderdvijftig euro ophoesten. Eenmaal ‘binnen’ ontvangen ze kosteloos voertuigspecifieke montage-instructies binnen het programma van ZF, toegang tot een online onderdelencatalogus en een inbouw- c.q. producthotline, evenals een adres om reclamemateriaal te bestellen.

Er is een mogelijkheid om te upgraden naar Pro-Tech-Plus. Die variant kost eenmalig honderd euro entree en jaarlijks een bijdrage van vierhonderd euro. In ruil ontvangen deelnemers (technische) informatie van voertuigfabrikanten, een jaarlijkse scholingsmodule van twee dagen, persoonlijk advies en een Pro-Tech-markeringsschild aan de muur van het bedrijf.  Voorwaarde van ZF is dat de garagist actief aan de slag gaat met het concept en een vooraf bepaald minimumbedrag aan producten van ZF Services afneemt. Dat bedrag wordt gerelateerd aan het aantal werknemers van het betreffende autobedrijf.

Pro-Tech wordt dit jaar voorlopig alleen in Duitsland aangeboden en in een later stadium ook in andere landen (zoals Nederland) waar de onderneming een vertegenwoordiging heeft.