De in Hoorn gevestigde BV heeft twee medewerkers op de loonlijst staan en is een initiatief van de broers Ron en René de Haan. Geen van beiden is vooralsnog bereikbaar voor een toelichting. De website van Starga is nog in de lucht.

Curator mr. H.C. Scheltema (van Abma Schreurs Advocaten) kan lopende zijn onderzoek nog niets zeggen over de toedracht van het faillissement. Wel is zijn "eerste indruk niet dat er sprake is van wanbeleid. Maar voor een meer definitief oordeel moet ik dieper in de boeken duiken."

Scheltema is onder meer bezig om de activa (met name kantoorinventaris) van Starga te verkopen. Daarnaast zag hij recentelijk een poging stranden om de formule Starga, inclusief klantenbestanden, te laten overnemen. De kandidaat in kwestie, die hij indirect polste, heeft inmiddels laten weten niet geïnteresseerd te zijn. "Ik sta dus open voor andere gegadigden." Daarbij is volgens hem snelheid geboden, want "hoe langer bij een faillissement een doorstart of overname uitblijft, des te sterker de resterende goodwill verdampt."

Uit de gegevens van het Faillissementsdossier blijkt dat Starga op 8 maart 2011 is opgericht, na storting van een kapitaal van twee keer € 20.100. Ron en René de Haan wilden met Starga Mobility het onafhankelijke autobedrijf ondersteuning bieden op het gebied van marketing, en inkoopkortingen op onderdelen, administratie en energie. De ondernemer behield de vrijheid om eigen beslissingen te nemen en zijn eigen marketing te voeren. Zo kreeg elk autobedrijf zijn eigen webpagina op de portal, waarop hij naar eigen inzicht en onbeperkt foto’s kan uploaden. Ook bood starga.nl een online platform om consumenten te helpen de meest passende onafhankelijke garage te vinden.

Volgens de gegevens op de Starga-site hebben ruim 35 autobedrijven zich aangesloten bij het concept.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding