In de vorige maand gepubliceerde Garageformule Top-30 van Aumacon staat het garageconcept op de zesde plaats, met 108 aangesloten bedrijven (peildatum 1 september 2012). Behalve op Autoprof Hardenberg heeft Doyen Auto de afgelopen weken echter ook elders nieuwe bedrijven kunnen inschrijven voor Requal, waarmee de totaalstand nu rond de 120 zit.

Requal Erkend Reparateur omvat naast een marketingpakket ook onder meer een trainingsprogramma en een leenauto. Van dit laatste onderdeel was een gewrapt voorbeeld aanwezig op de beurslocatie. Vier van de acht garagebedrijven die zich aansloten, hebben direct een Toyota Aygo in het Requal concept aangeschaft.

Met Requal mikt Doyen-Auto op voertuigen ouder dan vier jaar en de trend om langer met voertuigen door te rijden. De gemiddelde gebruiksduur van auto’s is de laatste twee jaar aanzienlijk gestegen. De daarop afgestemde range automaterialen bevat onder meer schokdempers, remmen, filters, ruitenwissers, riemen en accu’s. Trefwoorden zijn volgens Doyen-Auto ‘uniforme kwaliteit’, ‘hoog veiligheidsniveau’ en ‘scherpe prijsstelling’. Alles wordt geleverd met twee jaar garantie en is afkomstig van Europese A-fabrikanten.

De acht nieuwkomers zijn:

Autoservice Seleman (Dinxperlo; Garage Visman (Hoogerheide); Autobedrijf Henk Goorman (Lochem); Autobedrijf Frits Keizer (Lochem); Garage Damhuis (Glanerbrug); Autoservice A4 (Hengelo); Broeksema Autoservice (Enschede); André Bakker Auto’s (Losser).