In april stond de teller nog op 650, maar de afgelopen maanden heeft het netwerk een sterke groei doorgemaakt. De verwachting was pas eind 2013 de grens van duizend servicepunten te bereiken. De jongste cijfers zijn bekendgemaakt op de TopTruck-conventie in Brussel.

Bij het concept voor onafhankelijke truck- en trailerreparateurs staat de teller nu op 1.056. Volgens Freek Blekxtoon, directeur van GroupAuto Nederland, is de formule daarmee Europa’s grootste aftermarket netwerk. "Er zijn eigenlijk weinig internationale alternatieven. En als je bedenkt dat Scandinavië, Polen en Rusland momenteel ook de formule uitrollen, kun je verwachten dat het aantal nog snel zal stijgen. Bovendien zullen de bestaande TopTruck-netwerken, nu al in veertien  landen, worden uitgebreid."

De formule gaat een eigen kwaliteitsstandaard hanteren en afspraken maken met fleets. In Nederland zijn momenteel bijna veertig TopTrucks aangesloten, waarvan de meeste via Wijlhuizen. Maar ook Mevo, Huva, Revon en TPV zijn actief betrokken bij de formule. In België, waar het afgelopen jaar zeven vestigingen zich bij TopTruck aansloten, wordt de formule door Beneparts ondersteund.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding