Hun woordvoerder, Kees Righart, zegt dat zij vanaf de start van Starga in 2011 het concept "met bijzondere belangstelling hebben gevolgd."  Het concept mikt op zelfstandige, universele garagebedrijven van niet al te grote omvang, die wel behoefte hebben aan gezamenlijke ondersteuning, maar hun onafhankelijke positie absoluut willen behouden. "De universele garagist heeft de behoefte om zich bezig te houden met zijn garage en de klanten en niet met de papieren rompslomp en alles wat verder nog bij het moderne garagehouderschap komt kijken."

Starga Mobility ging op 21 augustus vorig jaar failliet en werd negen dagen later overgenomen door Hans Baltus van participatiemaatschappij Baltus Beheer. Inmiddels is het concept overgedragen aan de groep investeerders, zegt Starga’s mede-oprichter René de Haan (samen met zijn broer Ron). "De komende maanden zal Starga zich verder profileren en zowel haar klantenkring als het aanbod aan producten, diensten en ondersteuning uitbreiden." Ook zegt De Haan "blij te zijn dat wij actieve investeerders hebben gevonden, die het concept begrijpen en bereid zijn om tijd, moeite en geld te steken in de uitbouw en groei naar volwassenheid."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding