"Het is onze ambitie om dit jaar door te groeien naar 230 aangesloten leden", zegt Christien den Uil, voorzitter/manager Vakgarage. "De groei is er nog niet uit. Vakgarage ligt erg goed in de markt. Wij zouden harder kunnen groeien maar kwaliteit is veel belangrijker dan kwantiteit."

Met tweehonderd aangesloten leden heeft Vakgarage de concullega’s Kwik-Fit en The Alwaysbemobile Company ruim achter zich gelaten. Onbetwist op nummer één qua aantallen deelnemende garages is Bosch Car Service.

Stichting Vakgarage noemt zich "de enige echt onafhankelijke garageformule" in Nederland, omdat ze geen eigendom is van een onderdelenmerk of importeursorganisatie maar geheel zelfstandig opereert. De centrale doelstelling is "de belangen van de aangesloten ondernemers zo goed mogelijk te behartigen."